Selasa, 2 Jun 2009

TERJAHAN DIKALA RAMBUT KUSUT

di terminal:

'Saya pelajar, guna otak bila buang sampah'
apakejadah boleh wujud papantanda macam ni.. pening2.. lu ingat student je buang sampah merata riti dalam terminal bas?

di Grik:

'Nasi Ayam Fadhilah (dulu depan JPJ)' -hahaha.. ni memang lawak.. perlu ke ade kata2 manis dalam kurungan tu?

di kedai nasi ayam fadhilah:

"makcik, bagi saye mee sup satu" cakapwa.. sekali pandang kanan.. cis.. artis AF pulak.. tapi pelik.. xde sorang pun mau salam dengan beliau.. sape suh tersingkir awal.. haha..


dalam bas :

'Dilarang membuang sampah keluar dari kenderaan ini'....


.....

wa pandang kanan kiri.. depan belakang.. apakah?... dahla tingkap xboleh bukak (bas ekspress).. bagaimana mau buang sampah? sedangkan ludah pun atas lantai.. cis!

dalam bas lagi:

tiba-tiba ade 2 cewek.. cun jugak.. sorang pakai spek, kurus2 .. sorang biase2 je.. dari awal naek bas duk usha wa.. wa dah x senang duduk.. apatah lagi tadi mase brenti makan dan macam2 pun dua orang ni duk usha wa.. apa salah wa? tengok zip suar, dah zip.. tengok butang baju dah siap butang sampai atas.. tengok rambut, dah memang kusut.. ke mau curi laptop wa? kalau curi hati xpe jugak..

depa duk agak jauh.. selang 2 tempat duduk dalam bas.. dalam hati wa dah tension.. duk tengok wa je.. kadang2 sambil tergelak2.. cis.. tibe2 datang salah sorang.. wa dah berdebar-debar.. nak kata wa terjatuh dompet atau sapu tangan, xde la pulak.. cis..

"kamu blogger orang lidi tu kan?".. tanya cewek ni


"ah???? er..saye.. saye.." wa dah kelam-bakut.. tak terkata.. " macamna boleh kantoi dalam bas begini? dahla baru sehari jagung wa berblog.. dah populars?"- wa cakap dalam hati je ni

tibe2 beliau hulurkan sebungkus roti.. " saya suka blog awak.. saye silent reader je sbb saye xde blog.. ambiklah sebagai tanda perkenalan kite..".. kata beliau tersipu2.. wa ambik jela roti tuh.. kami xsembang lame.. adelah cakap sikit2.. cis.. malu woi!

sumpah dalam hidup wa xpenah terjadi benda-benda aneh sebegini.. ni wat wa nak nyanyi lagu cinta melankolia nih.. cis.. buat lu cik silent reader, wa lupe nak ucap trimas kasus smalam.. hehe.. dahla terjah wa dalam rambut kusut misai.. cis.. trimas kasus wa ucapkan.. cepat2la berblog.. haha..

woi! nasib baek ade menatang broadbank ni.. wa xpenah gune.. tibe2 ade pulak kat umah ni.. hahahaha!!!! gembira rasanya.. kalo ade kesempatan kite sambung lagi.. bukan wa sorang je nak gune mende ni.. adik beradik lain nak gune gak.. cis!

37 ulasan:

zzarina_hasim berkata...

wawawa..ditegur oleh cewek cun..phewitt

mo0ney berkata...

wohoho..sure ko bangga kan??

najwa hazirah halmi berkata...

oit oranglidi..
aperhal kamoo delete entri sebelom nyh...?
xsempat wa nk bacer aper balasan tembakan wa...!

walaweyh.....
kner tegor???
bapak arh....
besh giler!!!!
nyh wa jeles nyh.....

cmner diorang bley knl???
mksodnyer....
btol la gmbar2 sebelom nyh gambar kamoo...???
ekeke...
cgrats bro....
arap2 situasi samer berlaku kat wa....
haha....

nti biler kamooo udah fofular..
jgn luper kan wa...
ekeke~

.kakijalan. berkata...

saya pun suka bolg awak.
nak saya nak bagi penampar.
pang pang.
hahaha

handhalah ibnu kamil berkata...

hehehe.

apa la ko ni.

adeii.

mcm mana dia leh kenal ko yerk.
mesti ko kenalkan diri kan.
hoohoh.

Baby Wify berkata...

ayakk!! mst tersipu2 control ensem! haha

I n n z berkata...

bapak ar !
suda glamor ini org
haha !

lempang nak ?

zatiesiska abdul rahman berkata...

innz jom lempang oranglidi beramai-ramai..ooo dah famous lu skang ek...sikit lg msti ade org mintak autograph haha..wa tumpang bangga :D

xuen adyla berkata...

hahahahah

dia minx autograf x?

market aku lagi tinggi

ko xleyh celen<--perasaan perasan

hahahahah

FARIE berkata...

waa.. dh pemes..
nk otogerap..

lea berkata...

sapa artis AF tue?

btw..bestnya dpt jumpe dgn peminat blog..hehe

Cik Zahora berkata...

haha .. orang lidi dah glmor. smpi kna tgur lam bus eyh.. glmor dah blog dia nie. haha.. =)

milimilo berkata...

nasib baik aku belum pernah lagi diterjah kat luar blog..tapi aku rase ko tipu part saya suka blog awak tu..cis..apesal diorang cakap lembut sgt dgn ko..xtau ke ko ni wa lu punye org huh..

oranglidi berkata...

adamasa kang wa balas komen lu smua.. wa tgh sibuk ni.

lempang semua kang. milo siap lu.. wa jawap habisan sekali dengan bukti..

AkuAyie berkata...

fuiyooo silent reader dtg ngorats.. haha

terrarosa berkata...

hahahaaaa...
nampaknya , blog ini nanti akan terus berbunga - bunga dengan kehadiran silent reader*** itu.


*** 2 cewek.. cun jugak.. sorang pakai spek, kurus2 .. sorang biase2 je.

hahahaaaa biasa2 jer ?
tak gentleman langsung !

sayanghasni @ yus berkata...

tetiba muyskil lak aku...
puas cari gambar tuan tanah nie...
yang aku nampak yang putih jer..
cenggitu ker rupa ko..

Anis Mohd berkata...

hurm ..
tbe2 ada gambar lak n3 b4 nih .

naseb kita sama la..
adik anis on9 10 jam sehari semata2 tuk main game.
tu br 2 org .
x sempat nak curi masa tuk on9 .

tak sangka ko sepemes tuh.
hahaa..

naseb bek ko x kata org tengok k0 sbb ko kacak ke apa ..
kalo tak , anis br je nak melaserkan tgn tuk menaip.

Monkey D Luffy berkata...

ok2

aku tak pernah lihat pic ko pun

mamma mia! berkata...

mnane bley jadi ni!! lu lagi popular dr wa!! siot lu!! haha

zinatulhayah89 berkata...

waa...p0pular tuh!
kalah 0wg yg terkenal...
mule2 satu...
lame2 nanti sure lg ramai...
apep0n, tahniahla...
mmg kecik bet0i malaysia nih...=)

miss GAZA berkata...

sudah popular ya..
jgn lupa asal usul pulak!

er,
apa kaitan??
adakah saya jelesss??
ciss!

John Iverson berkata...

JELES!!!! HAHAHA... kamu ni dh popular yek... hahaha... awek plak tu tegur... huhu... tahniah bro... tp blog kamu mmg best pn... rilek je

SwEeTFoResT berkata...

wahhhh..ade peminat..nak sainn..huhuhu ^__^

sharamli berkata...

aik..slalu ke p mkn kt nasik ayam fadhilah tu?
asal xpenah jmpa p0n..muahaha

oranglidi berkata...

woi

oranglidi berkata...

ahaha.. skang adelah mase skit mau jawap..

zamzarina rtm2 : hahha.. ya.. memang cun. lu slalu ke wat bunyi pheewit tu? haha

mooni: haha.. bangga hape? serba salah adela..

najwa hazie: a? dah delete ke? xsengaja da.. hahah! lu jeles? bukan lu selalu ade peminat blog lu yang datang makan aiskrim kat kedai lu?

haha.. haha... xterjawap soalan cmne dioeg leh knal.. cis.. fofular mende gitu. kalau ade wartawan xpe gak.

kakijalan: ahaha.. bek wa lempang lu dulu.. lu mau lempang adik lu pun dah takut..

handal la lu: haha.. wa xkenalkan diri.. die men teka je..

baby wifi?: nape name lu pelik? tersipu kontrol hensem? mane ade.. rambut pun xsikat

innz: haha.. poopular stakat 2-3 orang kenal watpo.. haha!! lempang? xpe..wa dah lempang mereka

zatie woi! : cis.. pakatan rakyat betui.. mane a ade orang mau amik otograp.. nak otograp, wa da sain kat bawah nun.

xuen adylalala: haha! otograp wa kat bawah.. buat ape die nak mintak.. wa bukan jadi angkasawan pun. yela.. lu nye market lagi tinggi..

Farie .. faris?: cis.. femes ke A famosa?.. lu nak otograp sila amik dibawah. lempang kang

lea aleyya: haha.. artis AF 7 tu.. ntah pe name.. Sidi xsilap wa.. haha

Cik zahora zahor: haha... glamor la dikalangan negeri perak

mililio: wa x tipu.. die memang cakap saya awak.. wa pn xberani a mau cakap aku kau.. kang xpasal2 menangis.. sbb depa mmng lemah lmbut.. (macam lu, aggresif.. hha!)

ORANGLIDI: lu apehal nak komen2 sini?

aku Ayie, wa sape? : bukan ngorat la... cepuk kang. haha.. bkenalan jelah..

terra dan rosa : cis.. biasa2 tu maknanya badan sederhana a

sayanghasni@yus?? : ahaha.. teruskan kemusykilan lu.. gambar tuan rumah dah hilang.. wa dh terdelete entrinya.. yang putih tu ape ntah.

anis mohd: hhaa.. cis.. saje wa nak kasi gempak.. nampak mcm MELODI skit..
haha.. biasa a tuh.. online men game? cis.. game mende ntah.. mybrute ke? haha
xde pemes sgt weh. cis

monkey: haha.. yeke? wa pun xpenah tgk lu..

mamma miao: haha.. nak wat camne .. reseki..

ezaty yang baek: ha? selagi zizan rajalawak ade wa x popular.. cis..
ya.. trengganu memang kecik.. haha!

miss Gaza intifadhah: apekebendanye wa mau lupa usul fiqh? cis.. bukan artis pon.. laen a kalu masuk gua dot com

Brader John, are u sleeping?: HAHAH... Lu lagi pemes woi! blog lu lagi adventura

Suwit forest: cis.. wa dah siap sain awal2 kat bawah nun.. ambik a.. ahah!!

sharamli yang lame x dengar khabar: cis.. bukan a.. bas tu brenti kul 3 pagi kat sane.. ke lu makcik yang keje ambik order tu? cis..


sori lambat.. post sterusnya wa xtau bile buleh update.. duk umah ni xde idea nak menulis lak.. tngok tv je memanjang.. kadang2 tengok spongebob

Afendy @ Ustazkodimero berkata...

Tahniah2 ditegur...pames lu sekalang ek..

ruffey berkata...

haha. cayalah.
ko tak rekayasa ke cerita silent reader tu?
mesti ko rasa sgt terharu kan.

tak macam aku, tau2 silent reader, bila dah tak silent, terus attack aku. heheh

najwa hazirah halmi berkata...

'bukan lu selalu ade peminat blog lu yang datang makan aiskrim kat kedai lu?'

ayat xbley blah!!!xkn jeles kowt!!wahahaha~

oranglidi berkata...

ustaz kodi: macamna lu bleh dpt name ni?

ruffey: haha.. rekayasa tu mcm raksasa? wa tau perasaan lu.. kurang ajar itu budak!

najwa hazie: haha.. belah ape? cis.. lu jeles ke wa yg jeles?

najwa hazirah halmi berkata...

hahaha..
maner2 la oranglidi....
wa ttp xpuas hati!!
hakhakhak~

+MisZ NuRuL+ berkata...

ahhaha wahhh~~ femes tol owg lidi ne..ngee~XD
sy pon ske blogie awk..
tp sy bg babab jep la eh???
boleh kah?huahahha =PPPP

p/s: kemsalam kt silent reader tuh ek?ahaks! agaggaga~ XD

tehais berkata...

Hamboi2,ada admirer da orang lidi skang nie.Nie yang haku jeles giler2 nie.

Apsal aku takdak pun.waaaaaaaaaa ;(

tehais berkata...

Betul ke ko ni ada silent reader??

Tak caya aku.hahahah

(ayat orang jeles)

CDM NONA berkata...

hehehe femes dah ek...

oranglidi berkata...

najwa hazie: cis

miss nurulhuda: babab tu macam peluk ke?

teh ais: ramai minat lu.. kat kedai mamak terutamanya

cdm nona: cis.. xde a femes mane