Jumaat, 29 Mei 2009

Ubah Angin.. Wa Dan 2 Wanita..?


AMBOI.. MESRA USTAZ DAN USTAZAH? SIAP GAYA APAJADAH..


KAT PANTAI PULAK TU.. TAKPE.. ADE PENEMAN, TAK DE A PELUANG SETAN MEMBISIK
(SEKALI CAMERAMEN)

SEMALAM WA TENGOK MELODI.. SEDIH WO PUAN MAIZA.. FIKIR SIKIT USTAZ..

UPDATE: NI GAMBAR WA AMBIK DARI EZATY , LU KLIK JE SINI UNTUK BACA POST BELIAU UNTUK BUTIRAN LEBIH LANJUT .

Gopeng (ke kat mane ntah..) : Zaman ni wa hardkore parti bersayap kiri (bukan komunis) .. di Sekolah menengah pun wa dah diletak posisi penting dalam gerakan pemuda sebaya wa.. kisah benar ni.. (skang? wa tengah cari parti baru..).. masa tu ada program himpun2 remaja seusia wa.. cis.. kalau pengetua tau, wa dah kena buang sekolah..

Wa tertarik satu slot ceramah..
"Ni saya mau lah pesan kepada anak-anak.. Jagalah masa, jangan bazirkan dengan benda bukan2.... blablabla.. hidup ini anugerah... blabla..", ustaz itu mencurahkan segala ilmu yang ada.. Wa dah mula naik kagum.. Huih.. kalo wa boleh jadi macam ni.. hebat2.. Seorang Ustaz, tapi pandai menyelami jiwa remaja.. alunan munajat dan bacaan Quran beliau memang hebat.. kawan2 -kawan wa memang suka.. stailo kata mereka..

Bile abis itu program, smangat bercurah-curah.. hahah.. Wa mau mencontohi ustaz tadi.. Berhikmah dan versatil.. ucapan paling wa ingat zaman tu adalah bab kapel.. hahaha! Biasa ah, dah masuk sekolah menengah mestilah ada sikit rasa nak berpunya kan? " Kapel tu macamni, macamtu..".. Terkedu kami dengar hujah ustaz tuh.. kawan sebelah wa yang 'kapel islamik' terus clash.. dahsyat itu Ustaz..
(kepada yang kapel, maapla woi! wa xde niat mau bangkit isu2 sesitip disini.. jangan makan hati)

2-3 hari lalu: Wa dah sumpah seranah abis depan rancangan Melodi.. Kacau balau betullah!

"Akil Hayy kapel dengan Waheeda Wassini" -tajuk berita wa cipta.. Ha.. apa jadah ni woi? Dulu bukan maen sentap kepala wa..

Tak reti ke nak kawen oi? Bini no1 dah bagi lampu ijau la brader (dahla lawa nombo 1) !.. Tunjuklah contoh baik weh.. sampai tak balik rumah? sampai kantoi dengan wartawan gi tengok wayang? Terus terang jelah kalau mahu.. Ni yang wat wa rase nak tarik rambut die ni! cis.. dahla wa peminat mata waheeda..

Nasib baek wa jenis yang 'baik dijadikan teladan, yang buruk jadikan sempadan'.. wa pegang kata2 beliau, bukan wa utamakan peribadi beliau..cis.. pikir a sikit..kalau anak remaja tengok, depa boleh jadikan itu alasan utk buat mende lagi buruk.. ibarat peribahasa 'Kalau Ustaz kencing berdiri, anak murid?'

Wa malas nak terangkan panjang lebar kat sini.. lu cari lah dalam mana2 berita hiburan.. akil hayy, wa mintak maap (jatuh respek wa, skang wa sokong amy search pulak.. takpun watak utama AliSetan tu..). Lu dah malukan rocker islamik ! Ni pandangan wa je.. Wa harap lu bersihkan nama lu secepat mungkin.

psst: lu rasa-rasa boleh ke wa jadi wartawan ? ke potograper lagi sesuai? Ni yang buatkan wa nak jadi Host rancangan 'Bersama motibasi Lidi' di Astro nih!..

42 ulasan:

najwa hazirah halmi berkata...

uish...
amat emosi!!!
huhu~

Anis Mohd berkata...

hurm ..
peminat akil hayy hupa nya ..
anis mmg dr awal lg x suka die .
kata2 die yg baik , anis terima.
tp, personaliti die..
dr awal lg .. anis dah meluat.

tau x pe.
bini 1st dah bg lampu ijau.
hebat tul bini dia.
tp, hal rumah tangga die ..
mana la kita tau kan.
kita org luar .

kuda kertas berkata...

bia aku smbg peribahasa tu..ustaz kencing bdiri, murid kencing mcangkung r..ape mcm??yg jd ali setan tu azmil mustapha..skrg da jd alim da..pkai serban..kalo ko tgk kt pilem PGL die jd sultan demak..mmg stailo..

miss GAZA berkata...

marah btul dkat si ust akil hayy rawa tu..
saya layann cramah2 dia.
best!
tp 2lah,
saya ingat dia mmg kna brsihkan nama dia cepat2la.
mnjatuhkn imej "ustaz" aja di mata masyarakat.
er,
no komenlahh!

tak sangka,
orglidi ni hbat tym skola2 dlu.
tp rasanya skrang lagi hbat kn?kn?
=)

eh,
rasa2 cam jd wartawan lg bagoss..
tp rancangan 'Bersama motibasi Lidi' di Astro tu channel brapa ha?
xjumpa pun!
lalala~

handhalah ibnu kamil berkata...

hehehe.

akhil hayy.
aku tak minat la dia.
lalala.

tak besh pon.
tapi kita tak tau apa yg dia buat kan.
jadi tak berani la aku nak cakap apa2 sal dia.

jika dia betul.
sila bersihkan nama dia cepat mungkin.
hohohoh.

sharamli berkata...

nak ganti abg nas?

terrarosa berkata...

wa ada tengok satu rancangan TV3, ada ka patut Si akhil tu , cerita pasal perubahan hidup dia sambil pakai baju macam Amy Search - nampak dada tu... serius !
w/pun bukan aurat , tapi untuk tatapan umum... menyampasss wa nengok.

*lu ? wa tak risau sangat , sebab memang lu jenis tak pakai baju - oranglidi wahahaaaaa...

.kakijalan. berkata...

nampak ustaz tu bagus sebab berdakwah.
dia dah berubah daripada rock jadi alim.
tapi takkan dia nak jadi macam dulu balik.

kena siasat betul2 dulu ape yang dia buat.

SwEeTFoResT berkata...

huhu..wa cakap same lu..sabar je la..hakhakhak..
lu jgn wat cmtu plak..

hakhakhak..lu nak jadi wartawan??abis laa...
=P

zzarina_hasim berkata...

em0 yer??
sabo2..ngee~

Cik Zahora berkata...

kapel islamik tu cmana ??
ha?
trus clash. wah.. hebt penagan ustaz tu. haha

CaPiQa berkata...

incik mau jadi wartawan? haiyya, tak aman la hidup insan2 femes cam capiqa ni nanti. agaga~~~ xD

nota kuku kaki: eh, bukan ke wife dia nak undur diri. incik tamau masuk line? kata lawa. cis! ^_^

Mizz Faraheen berkata...

uish...
emosi btol lidi dlm post ni..
huhu
tp memg x ske kt akhil 2 dr mule lg...
ksian kt bini dye..
nk kawin pn kawinla,tp tggngjwb jgn la lupe..

I n n z berkata...

sy dak kecik
tak tahu pape
haha !

cepat la wat motibasi bersame lidi
pasty x berkelip tgk org lidi kat tb
;D

Lun berkata...

jgn layan sangat melodi bnyak terkandung fitnah2

oranglidi berkata...

oi! oi!

najwa hazie: cis.. emoticon ke? wa memang tengah panas ni! itulah penangan jadi artis.. ceh... konon nak brubah baik..

anis cameron: hahah! wa xde lah minat sangat.. kagum a skit2.. personaliti yang mane? pakai snow cap tu ke? haha.. wa pun meluat..
betul2.. rumah tangga orang..

kudakertas: uih, hebat jugak lu menyambung peribahsa tergantung wa.. memang wa buat entri ni suh depa sambung pribahsa tu pon..

azmil mustapha rupanya.. haha.. ingatkan brori marantikas

miss Gaza: (lu dapat gelaran ni sebab ratu cantik kat sane ke? hahahah..) gurau je
-memanglah agak marah sama itu orang.. dulu cakap lebat.. alih2.. haih.. manusia2.. nasib bek wa oranglidi..
-bila masa wa hebat ni? haha.. jaga2 lu!
-ok.. wa nak daftar jadi wartawan melodi..
-siaran astro yang baru tulah.. hahha! (wa xde astro, lu jangan kasi wa malu weh! haha)

handallah lu: haha.. berani lu x minat die.. upsi dah dekat pun dengan gopeng..cis..pendapat lu betul..haha.. dahtu kalau nak sahih, jom pi tanya..

sharamli: abang nas rancangan Kelab Disney m'sia ke? haha.. ke nas yang TERJAH?
wa xnak simpan rambut krinting macam beliau..

terra:
-apahal nada lu macam lu menyokong parti pembangkang sangat ni? hahah! rilek2.. wa tau lu duk klantan dan belau selalu show kat sane.. cis.. pasal bukak dada tu.. wa rasa nak tampo je area dade die.. biar merah.. die memang pinjam amy sech punye baju ke?
-kurang asam.. wa pakai lah baju.. pakai baju kancinglah seluar!

kakijalan: lu mau wa tabayyun die ke? haha
(tabayyun tu mende? ade sape2 amik arab?)

suwit: cis.. wa kawen pon belum (terra, lu bile nak minang wa?).. kalo wa, kawen jela trus.. nak gedik2 sane sini watpe.. (nasib bek waheda xpilih jehan miskin anak mami.. cisSS!!)
-kenape habis pulak kalo wa jadi wartawan? lu takut ke?

zamzarina RTM: haha.. emotional? terkilan je.. lu jangan bising2.. jage budak kecik lu elok2! jangan jatuh ati kat pesakit pulak kang. cis

Cik Zahora oi!: gula-gula dalam kerapu, jangan pura2 xtahu.. cis.. kapel islamik pon xtau?
pasangan gedik pkai jilbab labuh dgn mamat kopiah (yang belum kawen maksud wa) hahah!
ya.. penangan akil hayy memang bisa

Capiqa capipo: cis.. bile mase lu pemes.. hahaha.. a? masuk line? kenalah tunggu abih idah dulu cik syapikah oiii!

Mis Para'in: Hm.. xde emosi sangat.. emosi pun wa xtau, apatah lagi merasanya.. cis.. tulah.. dah ade anak pinak dah.. men lepas2 je tanggungjawap.. tau a waheda lawa..

Innz: woit! lu kecik mende? dah ambik lesen tu kira dah berumur 17 keatas! cisss!
ok, kang wa wat motibasi tuh.. ala.. nak dengar senang je.. lu bukak tazkirah hot fm.. tu wa lahtu.. hahah!!
kalau lu xberkedip, lalat masuk x?


haishh.. bagus2.. komen lu semua sungguh bagus.. nanti wa kasi hebah ini post kat murai dot com.. hahah!!

tabayyun, husnu zhon.. suut zhon.. sape tau memang bagus..

helena's berkata...

mule2 saya suke tau tgk akhil hay tu..tp bile kuar isu ni rasa..alahai..papetah la..

oranglidi berkata...

Lun: ahaahah! wa x layan mane.. wa cume ambik info sikit2 je. sbagai ilmu tambahan.. cis..
tapi bukan pasal akil hayy ni mende betul ke? kalo x, sah dah lame akil hayy saman..

selamat datang buat lu.. time kasih sudi datang sini!

John Iverson berkata...

Erm... Gua sokong bro... Psl Akil hay tu, gua no komen... tp gua hrp smua akn jd ok... dia bawak nama islam tu...

oranglidi berkata...

helena: hahaha.. samelah nasib kita cik helena oii..

brader john : huhu.. btui2.. lu skong wa, wa sokong lu.. wa juga sokong produk buatan malaysia

Kuda Kertas berkata...

ble ko nk bwt rncgn 'bersama rotibasi lidi' tu??eh silap..motibasi..kt astro x brape laku r ko nk bwt rncgn ni..bwt kt RTM r..bru ilmiah sket..

mamma mia berkata...

wa pn x sgke jd mcm ni.. rosak2.. haih.. wa online kt umah ni. ssh nk online sbb pc dlm bilik ayh wa, kcu btol la. wa kn blogger tegar

CaPiQa berkata...

tak femes incik kata? nama capiqa dah jadi macam2. siap capipo la, syapiqah la. femes la tu. agagaga~~~

tunggu idah? oh, ada hasrat juga rupanya. lalala~~~

oranglidi berkata...

kuda kertas: hahaha.. rotibasi macam ok gak.. bagus2.. la.. RTM lagi laku ke? wa baru nak wat mase buletin utama TV3.. baru sensasi.. xpun kat rancangan melodi..

mamma mia: hahahah.. tu la.. lenkali beli a brodband..
kang dah hilang title blogger tegar lu.. cis..

Sharipah: ke capipo ? ahaha.. tu dikira femes ke? cissss.. wa pun nak tukar nama.. oralid.. ok ke?

ya.. wa tunggu dia abih idah.. ada a sikit hasrat trpendam.. xkan nak mengharapkan lu pulak.. ibarat kata lu dalam bloglu -status : complicated dan fragile

CaPiQa berkata...

oralid? macam brand pewangi toilet jek. ahaha.. (kompem dagu ku jadi mangsa pasni)

.
.
.

amaran: mode serius bakal bermula!

cis, cis dan cis lagi! teganya kamu meragui status beta! ciskek~~~

*sambil lempang 'oralid'. laju2 tapi lembut*

.
.
.

puas hati beta! wawawa~~~

CaPiQa berkata...

aaaaaaaarrgghh.. baru perasan ni. Sharipah?????

lu memang nak kena ngan wa ni nampaknya. meh sini!

(dialog di atas mcm bukan diriku jek?)

I n n z berkata...

kecik dowh
yg amek lesen tuh kakak aku la
haha !
aku tlg crite jew
sbb dy tak de blog
;D

• rOozu • berkata...

wah..kompom layak jadi reporter..

"Akil Hayy kapel dengan Waheeda Wassini"

tajuk ni akan meletup..

siyes! caye lah~

tehais berkata...

aku tak suka dgn akil hy tu.Ustaz??
Pelik la ustaz masuk pawagam.haih..ntahla.
Kalu dia kawen dgn waheda,kompem org lain hangin

Cik Zahora berkata...

erm.. orang lidi. sy memang x taw la. urm. bg pemahaman sy..
kapel islamic ni... boleh la dkatakan kapel yang baik..
x pgg.
x dating..
aplikasi dlam talian je. pndk kata. x wt bnda2 yang x senonh la.
kira. x melampaui batas la. cmtu la pmkirn sy..
haha..
p.. urm..
kapel islmc yang org lidi kata ni..
islmc bab pemakaian je ker??
x phm........................

oranglidi berkata...

capipo: cis.. bila masa oralid jadi nama pewangi tandas? xpenah dgr.. sharipah bukan name lu ke? hhaha!!

innz: lu jangan bikin maen2 sama wa.. cis.. dahtu yang masak kapkek tu sape plak?

roozu oi: haha.. time kasuh.. meletup ke? wa taknak jadi teroris

tehais: ahaha.. entahla.. wa pun xtau.. harap2 cepatlah settel

cik zahora zahori: ahahaaaa! wa dah tulis awal2..
"(kepada yang kapel, maapla woi! wa xde niat mau bangkit isu2 sesitip disini.. jangan makan hati)".. wa xkan mengulas lanjut.. kang ade rassa ati ngan wa.. cis.. wa bagi kuar semua hujah kang!

zinatulhayah89 berkata...

mel0di tak spatutnye wat terjah2...
actually banyak buruknyer...=)
c0z banyak kes rumahtangga terlibat...

oranglidi berkata...

ezaty: ahah.. ye... betul tuh

Cik Zahora berkata...

owh.. ngee..ok2.. he3

oranglidi berkata...

cik Zahora : ha... bagus2

• rOozu • berkata...

ustaz & ustazah modern~!

FARIE berkata...

ape kes la dowg 2 ketul neh..
dh tau contoh masyarakat wat hal lak..
hilang respect owg..

dude berkata...

cam seksi je bro...;(

Darleena Yusof berkata...

minah yg seksi tu ramona zam zam..ishhh lepas kontroversi ni kuar,aku trus xsuka dgn Waheeda n akhil hay..i hate Waheeda!

sha m0nica berkata...

stuju dgn anda!hee;))

zA zAleA berkata...

hehe...
mcm2 ragam kan manusia nii..

for me..
mls nk percaya bnda2 ni suma..
setakat gambar..
suma leh jd..

lagipun sy pun bertudung..tp saya kwn ngn suma org..even org yg pakai seksi..
so bg sy xslh ustaz or ustazah kwn ngn org2 yg xspt dorg..

psl ustaz ngn waheeda tu..
wallahulam..
Allah ja tau kebenaran.


p/s jgn jd mcm kes ac mizal..bekas isteri duk buruk-burukkan dia..mcm ac xberi nafkah..di akhir cerita...bekas isteri dia yg jenis xleh tgk det..

p/s lg im sori...

sharamli berkata...

mls seb0k hal 0rg..hu3