Rabu, 6 Mei 2009

Nota UntukLu! Lu Faham Lu Komen.

dua tiga kucing merokok,
mana nak sama si ayam di hutan,
dua tiga makan keropok,
ada ke nak kena rotan?

singgah sebentar di hujung kampung,
tidaklah berapi kalau tak ada mancis,
kalau lu nak bertarung,
bertarung lah sorang diri.. cis!

pagi-pagi mencari serigala,
mencari serigala menempah maut,
kalau lu suka menggila,
nak wa lempang sampai berbarut?

dalam kotak ada bedak,
ada bedak buat jus minuman,
kalau lu follower bijak
siapakah nama follower suka berangan?

susah-susah menjala ubi,
menjala-jala dapat jala,
apa kejadah lu nak menyepi
kalau menyepi sakit kepala!

secangkir kopi sehelai kertas,
ada mangkuk dibuat tandas,
kalau lu seorang yang cerdas,
apa lu mau diterajang sedas?

dah, dah.. wa tengah sibuk berlatih berperang..

"takkan pantun jauh dihati"

16 ulasan:

blue hoodie baby berkata...

x fhm..
wakakaka..

dude berkata...

wahh hebat ko berpantun!!
tapi lagi hebat gua terajang lu sedas dua!

ingat! perang kita belum tamat!

terrarosa berkata...

wa kagum wa kagum...
dalam tengah dok melempang , terajang , merotan dan melibas
lu masih boleh berpantun - pantun !

hahaha wa suka pantun jala ubi itewww
:D

I n n z berkata...

ngah berperang pOwn leyh pOst n3 en ?
jajahan mane kO pg neyh ?
ade wirelezz ouh
haha !

lempang kang
muahaha !

Anis Mohd berkata...

urm ..
ko perang tu perang jela dik wawa oi .
jgn nk post pantun2 sgt la.

study2..
exam la weyh!

.kakijalan. berkata...

kau tengah praktis nak hapuskan ppsmi ke?

Aie berkata...

pantun lu ni macam nak order penerajang

hahaha

oranglidi berkata...

blue hoodie baby: wa lagilah xpaham.. dahtu watpe lu komen.. inilah ciri2 nak ditendang kaki.

dude: cis! bila masa wa isytihar perang?

terrarosa: wa pun suka rangkap tu.. lu tau x rangkap tu untuk lu?

I n n z : haha.. dunia kini tanpa sempadan.. dimana2 ada tenet.. kecuali dalam lif.. tak sempat lu lempang, wa dah sekeh lu.

Anis Mohd : lu pun apa kurangnya! wa taknak blog ni bersawang..

rangkap ke4 untuk lu dan terra

.kakijalan. : macamna lu boleh tau? amacam, prosa pantun yang kontemporari tak?

Aie: aik? lu nak order ke? wa baru nak gi poskan ni..

zatiesiska abdul rahman berkata...

haha br wa ckp apsal post lps xde pantun skali post ni wa dpt 6 pantun...terharu wa :')

sharamli berkata...

huh..
s0ri r..
dulu time bm kal0 bab pantun ke syair ke ku tid0..muahaha

Hidayah berkata...

Hebat...ada bakat upanya orang lidi nie wat pantun hentam kromo..
bestt... layannn

OREOO berkata...

lu ganaz ah..
lu msti org america kan??
tp..hebat ah..
org america skang pndai berpantun yo..
wa kagum!!

oranglidi berkata...

zatiesiska abdul rahman : Hahaha.. padan muke lu.. ambillah buat kenangan

sharamli: cis.. bahasa budaya kita!

hidayah: pantun hentam keromok la.. ni baru trial..

OREOO: ganas ke? wa boikot amerika!

kuda kertas berkata...

terbaek pntun anda..wlaupon ssh sket aku nk phm pntun tu..agk lmbt gak aku komen pos ko ni..adehh..mklum r..tgh mnyebokkn dri ngn latihn prg ni..

milimilo berkata...

ada budak bajet dia best..
suka pulak pakai anting-anting..
pantun kau xbest..
itu je yg penting..

hahaha

oranglidi berkata...

pantun lu laaagi x best.