Ahad, 3 Mei 2009

KEPUTUSAN MUKTAMAD (nada serius!)

Kepada lu semua!

Wa target dalam 20 orang je follower blog ni. Senang sikit wa nak melayan kerenah. Tak payah wa sibuk-sibuk promot blog wa. Wa nak 'concentrate' lu semua senang sikit.. Wa dah tengok blog Pak Anwar, Pak Najib dan Che Det.. mane ade mereka peduli suara rakyat.. bila komen beribu-ribu, depa tak layan pun.. lu komen, depa dapat duit.. kan?kan?

Lagipun wa nak berkarya untuk orang mau baca aje. Wa tak nak jadi orang melupakan LIDI.. Kalau dah rezeki 14 ribu orang follower wa tak kisah pun. Haha.. Dan peringatan kepada follower wa yang tak aktif: wa tendang kang!

kepada cik Milo ais (http://milimilo.blogspot.com/) time kasih sudi bagi hadiah. Kalau dapat ding-dang ke, Tora ke, wa lagi suka.. lebih-lebih lagi kalau dapat kayu hoki (kan wa ade janji nak buat post pasal ni?)

ni senarai follower aktif wa yang dapat dikesan (wa tak susun ikut turutan):

-Kuda kertas yang sentiasa berkuda-kuda
-Cik Anis yang mencari-cari (beliau suruh tulis suka tidur dan makan..haish..)
-innz yang berbuat kuih sedap
-Miss Terra yang bahasanya sasterastik
-brader roshaizul orang dungun
-Aie si kameramen
-milimilo yang bagi hadiah
- kapten luffy yang sentiasa koncern
-dude yang dah nak kawin
-kakijalan yang suka bermain badminton?
-zatieska abd rahman yang tenang sentiasa
-azie yang suka komen blog wa
-sharamli yang baik hati
-dan sape2 yang lain (kalu wa lupe nama lu sila buzz kalau berani)



So, terimalah serangkap pantun daripada wa

daun selasih pokok pinang,
pokok pinang ade ke duri?
kalau lu nak kena tendang,
tendanglah diri lu sendiri.

38 ulasan:

milimilo berkata...

aku dah janji choki2, itu muktamad..ko toksah gedik2 nak tora aman ke ding dong ke..ko tu dah la xbg name,kang aku pos xde name adiah tu,lgsg antu2 yg dpt mkn choki2 yg lazat dr org comel cm aku.. :)

bagos r ko target rendah je..salu org target rndah ni,pncapaian tinggi..huhu

I n n z berkata...

mane kamu taw sy buat kueh sdp ?
haha !
:)

sharamli berkata...

apsal nma ku last wei...
ni rs nak tendang ni...

[sila ikut urutan dan letakkan nm itu 1st]

muahaha

anis berkata...

WaWa
anis rasa , kamu dah tersilap ni .
anis x penah pollow2 org scr public.
tak caya , cek sndr .

nurul izza berkata...

woit...dah siap target nak 20 jer follower tu..takut den nak follow..nt kena tendang. oh tidak......

ruffey berkata...

wa nak join gak follower lu yang setia,
nanti wa akan tubuhkan fanclub lu. amacam?

zatiesiska abdul rahman berkata...

hoish ble nye wa tenang sentiasa...hidup wa tonggang langgang haha

milimilo : wa nak hadiah gak...nak nak

terrarosa berkata...

woit sasterastik tu mende ?
bahasa yg wa guna , wa petik dari lagu dan buku yang wa suka jer.

polisi hidup wa , wa tak taip komen kalau hidup wa tengah tak ceria . Lu jangan terasa hati plak (nada memujuk... )

tapi wa memang tersentuh hati gan niat lu nak 'concentrate' , peduli suara rakyat , layan komen...bla..bla..bla...
walaupun ayat - ayat tu biasa juga wa dengar sehari sebelum wa mengundi dulu.

oranglidi berkata...

milimilo : haha.. tora aman murah apa? haha.. betul ke target rndah dapat tinggi? xpenah pulak terjadi dalam akademik. lastik kang.

I n n z : o, xsedap ke? kek tu dalam gambar sedap dipandang kot.. haha.. bila lagi nak wat iklan dalam tv?

sharamli : haha.. last ke? bukan ade satu lagi ke bawah tu? haha.. lu bace jelah terbalik. wa x kisah mana.


anis : yeke? kalau lu banyak komen maksudnya lu follower la.. tu polisi wa! baling dalam sungai baru tau!

nurul izza: haha.. penendang wa untuk orang2 menentang wa je! haha. xpayah takut2.. wa tak makan orang. wa tengok je.

ruffey : haha.. jadi follower setia? xde lagi wa tengok orang sebegitu.. pengampu setia adalah.
fanclub? nak kena tikam?

zatiesiska abdul rahman: haha! xtenang ke? bagaikan sungai tenang diluar, didalam jangan disangka buaya x bersuka ria..

terrarosa: haha.. sasterastik tu subjektif! wa x reti nak terangkan.. lempang kang.. wa x rasa hati pun.

haha.. ADUN daerah mane yang cakap gitu?

I n n z berkata...

tggu aku kaye
baru kuO tb
aku ajak kO jd mOdel
mao ?
haha !

leyya berkata...

agak mganas gak blog lu..
huhuhu..
:D

oranglidi berkata...

I n n z: haha.. jadi model tukang sapu ok gak..

leyya: mengganas? nasib baik wa x join terroris lagi. kang wa mengganas kat blog lu baru tau.

AmaninaYusof berkata...

eh..kalo jd follower blog ni dpt hadiah ape?
kalo dapat honda jazz sebijik menarik gak..
hmmm...

oranglidi, sila ambil perhatian..sedia kan hadiah lah wei kalo nk follower ramai..ngehehehehe

budakbaek berkata...

:(

oranglidi berkata...

AmaninaYusof :jadi follower dapat follow jela. xpayah nak lebih2! wa bukan banyak duit sangat! haha..

wa kan da cakapwa, target follower 20 sahja, wa xnak ramai2.. hahahah.. kejam tak?

budakbaek : amende lu buat muke gitu? bagi smack down kang!

roshaizul berkata...

brader kau panggil aku. aku muda remaja lagi tau. awu!!!

Monkey D Luffy berkata...

waaaa...

kakaka

kesian silent reader ko

hahaha

AmaninaYusof berkata...

ceh...apadaa...kesian lah dkt follower yang ke-21..huhhuhu

oranglidi berkata...

roshaizul : ye ke? lu bukan da keja didungun ke? haha! lu buat bunyi ayu2 lagi wa heret lu dalam longkang!

Monkey D Luffy : haha.. nak buat cmne. da nasib badan mereka.. wa x reti nak detect kehadiran mereka..

AmaninaYusof : haha. kenapa dengan ke 21? wa xkisah pun.. tu target wa je. tumbuk tulang kang.

budakbaek berkata...

smack down??
tkot nye wa...

haha...
saje je tumpang lalu....

AmaninaYusof berkata...

wah..jgn lh tumbuk tulang..baru nk baik sakit ni...ngehehehe...

oranglidi berkata...

budakbaek: haha tau pun takut! lain kali singgah bawakla nasi goreng, kentang goreng ke..

AmaninaYusof: haha.. tumbukla.. baru cepat sembuh! haha..

AmaninaYusof berkata...

say no to violence! huahuahuahua..
dah lah..stadi utk paper esok lagi bagus..

budakbaek berkata...

ok2...
nasi goreng x best...
kentang goreng best...

oranglidi berkata...

AmaninaYusof: haha.. wa mane ade violence sangat.. stakat main violin xkan xboleh kot?

budakbaek: bagus2!.. so, mane kentang goreng? libas kang

budakbaek berkata...

hehe... wa memang bagus...
lu ni kan... x de keje len ke..
asyik nk pkul org je..

Anis Mohd berkata...

adehh ..
sesuki die je wat pilisi sndr.
anis srh tukar len ..
yg adik wawa p edit lain tu asal ?
heh .. bdk srg nih..
naseb bek adik ..

OREOO berkata...

BUZZ BUZZ BUZZ..
name ak tadek woii..
edit balik kasik ader..
xdulik..edit balik..edit balik..

.kakijalan. berkata...

aku pandai main daun terup juga okey.
ada berani nak lawan?

oranglidi berkata...

budakbaek : cis, prasaan bagus pulak! wa memang bengis orangnya.. terutama pada org baik.

Anis Mohd: adik? wa ade rotan besar ni, diperbuat dr buluh. nak kena?

OREOO :woi2! buzz mende? lu baru 2-3 hari jadi follower dah nak demand2 pulak! lempang berbirat kang.

.kakijalan. : hahha.. daun terup? wa main solitare pun xpenah menang..

Darleena Yusof berkata...

bila la naam sy nk ada dlm senarai ni?huhu

uya ahmad berkata...

hurm....tahniah le dapat adiah..ahaks....angan2 tggi..wahh...tingkatkan usaha!

oranglidi berkata...

Darleena Yusof: lu bikin kecoh2 disini insyaallah naik rating.. haha!

uya ahmad : haha.. angan tinggi? cis!

kuda kertas berkata...

waaa..bgge seh nme aku first..tahniah d ucapkn kt aku r..hahahahhahaha(ktawa pnoh kbanggaan)..slagi aku idop slagi 2 r aku tinjau belog ko..tp adiah sry r..aku ni jnis x ske bg adiah..muahahahha..

p/s: bkn kedukut heh..aku korek ubun2 ko kang igt aku ni kedukut..

oranglidi berkata...

kuda kertas: lempang kang berdesir telinga.. wa cakapwa yang xnak bagi hadiah. haha.. papun tahniah!

dude berkata...

gua tendang lu kang!!
jatuh saham gua sebab lu!!
bile masa gua nak kawen woii!!
cilakak lu..

gua baru ayat2 saje maa..

milimilo berkata...

target kau dah meleset..skrg dah double 20 dah follower kau..pe cer?

oranglidi berkata...

nak wat camne.. follower lu lah yang suka2 datang sini.