Ahad, 17 Mei 2009

Kucing didalam sebuah cawan

Dari kiri: pensilbox mahal, hairy cat, coki2 sebenar dan syiling...lain-lain objek diabaikan

Tarikh: 15 mei

Description: Haha.. lu nampak tak itu coki-coki punya bungkusan? kan wa ada crita inilah pencilbox wa (sumpah)! wa dah tak dak duit nak beli pensilbox yang jenis-jenis kain sluar jeans tu.. nak beli yang jenis 'beready' tu lagilah tak ada kemampuan..
jadi, bagi yang ada duit poket lebih, hulurkanlah simpati..

bungkusan coki kedua (kanan lu) pula adalah coki yang belum dimakan.. ada dalam 3 batang lagi.. wa simpan sebab sayang nak hirup.. nanti abis coki untuk minggu ni..

wa sengaja letak 2keping syiling 50 sen sebagai tanda harga.. dan tanda wa boikot kenaikan harga beras! (harga ayam dah turun, nasi bila lagi?)

hairy cat (tengah): adalah mug yang wa jumpa.. malulah kalau wa nak beli kan? x maskulin langsung.. mug ni wa guna kalau nak minum air (kordial sarsi terutamanya) atau hirup askrim. hairy cat ni bekerjasama dengan baik setakat ini..takut dibaling barangkali..yang penting beliau selalu tersenyum.. dan dalam tu ada sepohon sudu sup jenis besi..

Lu ada mug sehebat dan se'loyal' mug wa?
wa tak malu menceritakannya sebab hari ini hari ulangtahun wa jumpa menatang ni..

Lagipun zaman skolah rndah dulu selalu wa buat karangan biografi, (ala2: aku seutas tali, aku sepasang kasut, akulah lidi, aku sebuah kereta, aku segenggam pasir)..
bila tang bahagian penutup mesti wa buat mende tu rosak, dibuang atau hilang.. jadi sebagai tanda penghargaan sebelum beliau dah taknak bertugas, wa buatla post ni..

selamat hari ulangtahun!

Lupa pulak. Selamat harilahir kepada cakapwa.blogspot kerana dah sebulan umurnya.. (mula diperkenalkan 14 april 2009- follower pertama: kakijalan)

psstt: meja bersepah adalah kebiasaan.

22 ulasan:

milimilo berkata...

wah..sentap aku tengok bekas choki2 tuh..xpe2,,pasni mesti ko ade pencilbox ok sikit dari nih akim..t aku adiahkan..haha..ko perli aku care halus nih..nk kne betul la..aku xeran pn..slagi blom nak abis mei ni,ko tgu jela choki2 tuh..lalala

anis berkata...

hahaa...
wawa..
pensel box harga 2 hengget pon ada ..
awat la x beli sndr .

ak siap nmpk ada ubat sapu lagi weyh .
botol air yg dah x de air pon ada.
duit syiling ..
ha3x..
meja anis lg up.
siap ada dvd , cermin , iron ..
sume ada.

*choki2 tu .. mmg mcm perli si milimilo tu .
ha3x

mamma mia! berkata...

woh.. kesian gile tp kreatif gak sarung plastik coki2 leh jd pensil box. gua rasa lu ni campak kat laut pn blh hidop. bagus!! eh lu kata nk folo gua (gua tuntut ni) har3!!!! =p

I n n z berkata...

coki2 choco milk sedappp laaa...

psst..psst..
utp yg mempunyai dak2 gojes da cuti kn ?
;D

kasih berkata...

wah...
lama tak makan coki2x...

kuda liar~ berkata...

UTP??

ko budak utp ke??

apekah??

zatiesiska abdul rahman berkata...

menitik air mata wa bace post lu nih...msk bersamamu konfem rmai org derma kat lu hahha

I n n z berkata...

UTP = Universiti Tokey Pelempang

terrarosa berkata...

Wa Baru kenal lu sebulan...
Selamat Hari Ulang'tahun'
apa kejadahnya ?

atau lu ada Terrarosa yg lain ?
baik lu cakap betul2...
wahahaaaaa...

milimilo berkata...

kaki jalan ke follower 1st?cube ko check btol2..kapten luffy ensem r follower 1st..die gune taktik xde gambar tuh..kat mane2 pun die 1st..haha.. :)

milimilo berkata...

aku pun dah xingat mcamana aku start masuk blog ni?kau ingat x?aku ingat lpas kau mng choki2 je..hoho

blue hoodie baby berkata...

heppi monthversary cakapwa.blogspot..

oranglidi berkata...

meh wa jawab satu persatu.. tapi apahal 90 persent wanita yang komen?

milo: hahaa.. lu mau belanja pensilboks? tima kasih2..

anis: cis!! wa 27 ringgit pun takda.. apatah lagi 2 ringgit!

benda2 lain tu lu abaikan!
besar jugak meja lu. lu kadang2 mesti muat tidur atas tu. kan?

mammamia: wa seram masuk blog lu.. ade darah2.. nak termuntah.. kang ada masa wa chek.. yang penting wa nak ikhlas memfollow lu..

innz: yang sedap coki coklat saje.. campur susu rasa lain la!.. utp tang mane pulak ni.?

kasih: haha.. tula sape suh pegi singapur lama2..

kudaliar: liar betul lu! wa nafikan 100peratus

zatie: wa memang penah masuk bersamamu.. lidi fakir yang berblog tajuknya ... haha!!

innz: haha.. yeke? lu penah pegi sane ke?

terra: adohai.. cemburu pulak! wa ucapkan yang setahun tu kepada encik mug la. haha..

milimilo: wa yakin dan pasti.. si kakijalan siap komen pertama.. memang monkey ade tapi wa x ingat bile.. dia lambat..

milo lagi: wa pun sama.. wa langsung tak ingat.. nanti ada masa wa research balik dalam shoutmix dan komen2 lu..

blue hoodie: hahahahhahah.. ini yang wa tunggu2.. kalau ada kek ke bagus jugak..

letih wa menjawap.. cis

sharamli berkata...

kal0 k0men lagi..nak jwb x?kang letih lak..hu3

Monkey D Luffy berkata...

mug comel

untuk lelaki comel

auwwww

zinatulhayah89 berkata...

n0 c0mment...=)

.kakijalan. berkata...

aku macam nak faham sikit2.
kau nak bagi hadiah aku coki2 ke mug sebab jadi folower pertama kau?

oranglidi berkata...

sharamli: haha.. boleh je nak jawap. xletih pun. skang lapang skit.

Monkey: cis.. ayat kegedikan..

zinatulhayah: hahah.. dahtu lu komen jugak!

kakijalan: cis! usah banyak mengharap.. wa tengah design t-shirt blog ni.. kalau rezeki tu wa bagilah..

kuda kertas berkata...

weh..knpe meja ko tu cam lbh kurng ngn meja mmbr aku je aku tgk..hahahaha..yg reben ungu kt bhgn blkg tu reben ape??utk tali kapal ke??

p/s: pns tol r ade org suke2 nk pkai nme aku yg eksklusif ni..anti btol r..
(peringatan utk kudeliar~~)..habat sungguh..

oranglidi berkata...

kuda-kuda: haha.. yeke? lu ingat member lu je ada meja macam ni? reben tu wa buat bengkung silat.

hoi2!! kuda-kuda dilarang bergaduh disini.. nak gaduh gi lumba!

milimilo berkata...

aku rase mug tu comel oke..haha..tp mug aku lg comel..ade gmba baby

oranglidi berkata...

milo: kalu berani lu buat a entri pasal mug lu!! wa challange !