Isnin, 4 Mei 2009

Yang Patah dibuang, Yang hilang ade ke Ganti?

HAHAAHA...
Minggu ni dan seterusnya wa yakin wa x aktif membelog. (dalam 3 hingga 10 minggu..haha). Wa mintak maap kalau komen2 lu tak dilayan..

So, kalau yang baru terfollow tu wa ucapkan tahniah dan mintak maap sebab wa mungkin xkan mengepos mende2 baru .. jadi lu bace ajelah entri2 sebelum ni (PAKSAAN)..

Ade mase wa update, kalau xde tu xdelah. Lu nak kena hantuk didinding?

Wa nak pegi perang dekat-dekat area planet marikh.. Perang yang dahsyat.. Kakaroct, Usop Sontorian dan Ultraman pun join sekaki.. tak pun wa nak pegi bom israel bersama-sama CyberCops..

"yang bulat bergolekan, yang kapal berterbangan."

Tapi kalau ade yang mau mengepos hasil karya silakan hantar ke email wa : (cakapwa@gmail.com)

Lu antar, insyaallah wa postkan, tak kisah sedap ke tak.. (post biarlah ada unsur2 wa@oranglidi dalam tu!) hahahaa!.. dan takde hadiah pun kalau lu berjaya
(wa bukannya cik milimilo yang kaya dengan coki2 dan milo ais.. xpun Terrarosa yang ada Myvi.. takpun Ayie yang ade kamera 3ribu!... serta si innz yang banyak kek)

kepada follower aktif, tak payah nak mengenangkan nasib wa.. pandailah wa jaga diri.. ada masa wa serang lu punya blog.. Ke lu nak diikat pada pokok yang berkerengga?

Doakan semoga wa berjaya dalam perperangan ini!

28 ulasan:

sharamli berkata...

w0aaaaaaaaaaaa
w0aaaaaaaaaaaa
jgn tinggalkan daku...
muahaha

k2..d0akan kam00 selamat beperang...dan mati syahid..[x r..lwk je]

Anis Mohd berkata...

heh ..
nk jugak promot email ko ..
bdk kecik srg nih ..

xm ek .
gud luck ..
lalaaalaaa

I n n z berkata...

len kali tulis
si innz tokey kek
haha !

Hidayah berkata...

Hahha..baru jer join dah nak kuar..hik3..
smoga selamat dlm peperangan..
uikkk...

rye berkata...

alamakkk
cmne ni
baru je terfollow
hehh

xpe2
nasi da jadi bubur,
gunung daik bercabang 3
nak wat cane an ;)

zatiesiska abdul rahman berkata...

lu pergi nnt wa nyanyi lgu selepas kau pergi nak?? huhu nnt wa rindu lu wa miskol lu ek ...lu xde post serangkap pantun ke cam post lepas haha

roshaizul berkata...

mudah2an lu berjaya

Darleena berkata...

haha berperang ape nih?semoga berjaya..uhukkk lama tuh 10minggu.cian cik darleena,baru nk jadi follower yg teraktif dlm blog en lidi penyapu ni...ekekeke

terrarosa berkata...

kalau wa tak silap ,
lu buka blog ni hampir sebulan lamanya...
lu cari - kumpul follower sampai lebih 20 orang,
tinggalkan janji-janji manis semalam,
pastu hari ni lu istiharkan untuk tidak aktif berblog.

ok faham ,
settle !

dulu lu ada minta lagu sesuai untuk lu kan ?
la ni wa tengah dengar lagu2 Celine Dion,
ada satu lagu ala - ala Hero dalam tu...
'If that's what it takes'

Nah wa tuju lagu tu untuk lu. Amacam ?

oranglidi berkata...

sharamli : mati syahid? tu mmg impian wa! lu?

Anis Mohd : kecik mende? bagi pelempang terbang baru tau ! lu tu budak kecik.. wa sudah remaja.

I n n z : o, tokey kek ke? haha.. ok2.. lainkali aje wa tukar, nak makan selipar?

Hidayah : haha.. padan muke! sape suh x bukak awal2 blog ni. siku hidung baru tau.

rye : ahaha.. mende la pantun 2 sekerat lu ni.. gunung daik bukan satu cabang? time kasih sudi terfollow.. esok wa kirim nasi ayam hailam.

zatiesiska abdul rahman : haha.. tarik rambut kang..lu nyanyi lagu tiga kupang pun xpe.. miskol mende? handset pun wa takde.. apatah lagi kredit tepon! pantun? nah!

anak cina pasang lukah,
lukah dipasang ditepi peti,
follower wa lu lah,
nak rasa tamparan x bertepi?

roshaizul: haha.. trimas brader! simpan gigi bawah bantal.. bukak2 esok jadi pokok cemara..

Darleena : main perang2 la.. haha.. boleh je nak jadi follower teraktif.. lu antar karya lu dalam 2-3 ribu keping.. baru dikira aktif.. boleh?

terrarosa: cis! berani lu mengganggu periuk nasi goreng wa!.. haha.. trimas2.. wa suka lagu tu.. tapi wa xpaham langsung bahasa inglish.. esok jugak wa curi kete lu!

Darleena Yusof berkata...

waaa mana janji2 mu nak beraktif dlm blog?betul2 terarossa...dasyatla en lidi penyapu nih..uhuk uhukkkk

OREOO berkata...

name atok ak zabidi,
assalamualaikum org lidi..

nh wa bngkek nh..
lu nak g perang ke mane lak nh??
wa baru nk jadik pminat kipas ssh mati lu..
lu lak nk blah..
wa nk ikot lu g bperang leh??
nk ikot..nk ikot..nk ikot..

I n n z berkata...

kalo siper rase cOklat indulgence
aku mkn lerw
if rase jamban,
lempang kang !

hahaha !
opsz.
tercurik trademark
;)

anis berkata...

oit wawa..
ko bgt pasti ko remaja ?
buktikan la?
ha3x..
lalaalaaa..

suka suki je nak lempang ..
mcm la bulleh ..
heheehee

oranglidi berkata...

Darleena Yusof : haha.. bila wa janji? kalau lu baca 1st entri wa, wa dah state.. " kalau wa nak apdet, wa apdet, kalau wa nak jaja, wa jaja"

OREOO : lu nak ikut buleh je.. kalau lu lepas latihan pelempang la.. atuk lu zabidi?

I n n z : sipar jamban je yang ade.. lain kali wa beli sipar perasa belacan.. kasi pedas sikit mulut lu. mau?

anis: haha! cis! nanti wa letak gmbar wa! baru padan muka!

kuda kertas berkata...

aku phm..xpe2..aku pon ade perang nk kne redah ni..b'sama2 r kita bjuang dlm pperangn yg bkl mjelang ni..moga2 bjye donia akhirat..

p/s: asl aku komen cam baek je ni??jgn mpersoalkn aku..hehehe..

milimilo berkata...

dah nak pergi berperang lak?kalo ko mati syahid, choki2 sape yg nak mkn? haha.. apesal ko xpromot emel private 1 lg..meh aku nk tlg promotkan..

dah2..kalo nk g perang pn, make sure blog ni xbersawang..xkuase aku nk jenguk kalo byk sawang.

Monkey D Luffy berkata...

ko baru nak exam ker

hahaha

dude berkata...

exam???
apatu?
harharharhar..
xganas arr exam..

gud lak wehh!

agak2 lu tak dapat jawabb, lu lempang diri lu sendiri laju2 okay?

oranglidi berkata...

kuda kertas: padan muke lu. lu bukan jadi kuda perang ke?

milimilo: wa pasti coki2 lu sampai sblom wa pgi perang. dahtu jgn antr lmbat2..

wa memang nak bia brsawang pn.. mcm blog lu.

Monkey D Luffy: amende maksud lu baru? lu dah exam ke? exam mnde. wa mau gi perang la.. ala2 plkn.

dude: haha.. memang xganas langsung. haha! wa lempang lu lah. rampas gadis kek coklat kang baru tau tinggi rendah langit..

I n n z berkata...

euwww ~~ aku x mkn belacan oke. wekk !

blue hoodie baby berkata...

uhuk2..
tdk aktf blogging?
slmt berperang..

dude berkata...

waaaa...
main kasar nak rampas gadis gua neh!!!
gua declare war dgn lu!!!

bertukar!!
hiahhh!!

anis berkata...

incik ..
anis geng ngan incik ..
ade ke ptt die nak rampas kak coklat.
ha3x
jon . kita bertukar!!!
incik jadi ninja turtle ye..
anis jadi .. anis .
whahaaa

dude berkata...

errr..
aku otromen daaa ;p

orang berkata...

hah! lempang smua kang! kasi trgolek2..

milimilo berkata...

diikat pade pokok yg ade kerengga?nak mampos hape..

zzarina_hasim berkata...

xaktif b'belog ker??
haha..
abes sape yg post entri utk ko?sape yg bls komen2 utk ko??
musykil aku..