Khamis, 18 Jun 2009

post untuk seminggu terus.. 7 DALAM 1

LUPE NAK TULIS.. DAH 2 BULAN UMUR BLOG NI.. DAN TADI BARU WA TENGOK BAHAGIAN POLLOWER.. KENAPE 72? ARITU WA BILANG NAK 20 ..

DAN SEBAB UTAMA WA WAT ENTRI NI SEKALIGUS: WA TAK RETI LANGSUNG AUTO POST.. BOLEH KE AUTO POST SEBENARNYE?

cite baru apdet
Allayarham sudirman, penyanyi kegemaran wa.. baru dapat gelaran Dato'.

cite 1


are yu seliping ..are yu sliping.. brader jo.. brader jon.....!! enset berbunyi

sape pulak mesej pagi buta ni.. bahasa nak berbunga2.. ayat nak kasi cukup2 1page sms..

wa chek punya chek, tibe2 terpampang nama Iman..
sape lak si iman ni? bile mase wa ade kenalan name iman? nur iman binti azman ke? haha..
yang wa kenal, roslina, cempaka, melati, azura, siti, dan minah senget je.. jarang ade name iman ni..

ehem.. wa cuba balas mesej beliau..
aik..xboleh?..
wa pun ambik keputusan derastik. wa call sekali.. kalau angkat bagusla..
dalam hati wa: si silent reader ke?

#
#
#
#
#
#

cheh.. sekali kuar bunyi pulak..gagal dihubungi.
wa bace smula mesej yang diberi (double chek katakan).. wa baling henset jauh2..mesej iman dari celcom rupanya.

cite 2

sedang wa lepak tengok ntv7 (ala.. cite cina pkul 6-7p.m tuh.. best tuh).. tibe2 terdengar bunyi bising atas atap.. dah ade 14 kebocoran.. harap2 takdelah bertambah lagi 3..
bapa wa suh tengok.. sekali hujan ais wo..pertama kali dalam hidup tengok mende ni.. dahtu takkan wa tengok je kan? wa ambik dan telan seketul dua.. macam ais dalam peti..

saiznya sebesar lubang hidung ally iskandar.. ade juge sebesar mata hitam mahmud june..
bapa wa ade snap gambar.. esok luse wa upload lah..


cite 3

pendapat wa terhadap bilangan subjek spm.. bagus la tu.. lepas ni tak payah susah2 ambik 32 subjek lagi dah.. wa dulu nak dapat 13 a kemain susah.. sampai lusuh baju dan nametag..

cite 4

si dato ir nizar datang parlimen pakai tanda atas kepala.. wa no komen sebenarnya.. tapi kalo wa, wa datang pakai kain pelikat sakti je.. tulis lah 'bubar kerajaan' terus kat bahagian pinggul hingga keparas peha.. kan berbudi bahasa namanya?

cite 5

wa sangat gembira dengan sorang pemuda tuh.. ala.. yang cancelkan tuntutan saman 70ribu terhadap bekas tunang die tuh (pasal tunang die cancel nikah saat2 akhir).. bagus..

ayat beliau yang tak boleh blah dan wa respek: bunyi lebih kurang macam ni- ehem.. lain kali saye nak kawen je terus.. tak nak tunang lagi dah.. serik kene tipu macam ni.. serah je la kat Allah..- apa pendapat lu?


cite 6

wa nak buat air milo (ya.. wa boikot, tapi parent terbeli.. haha..).. dah siap letak setitik dua milo, wa pun kasi letak guula kasar.. taruk air panas.. kemudian, siap! tapi bile wa minum, rase macam tak sedap..

rupenye wa letak sirap.. ceh..patutlah wa tulis 'setitik dua' tadi.. wa tak buang.. wa campur je milo dalam tu.. rasa entah ape2.. macam nugget goreng pun ade..

cite 7

adik wa (darjah 1 tu) balik sekolah.. tibe2 bagitau die dapat nombo satu (midterm).. takkan wa nak nangis pulak..

tapi wa try la tengok selai dua kertas beliau.. English susah nak sampai tahap gaban ninja.. ade ke patut? die suh eja kanggaru dalam inglish? eja nama wa sendiri dalam inglish pon wa sendiri tak reti.. apatah lagi mental budak 7taun..

cheh! sistem pendidikan memakan diri..! (congrat wa ucap kepada beliau.. dahla skolah bandar.. susah tu nak dapat nombo 1! wa dulu jaguh kampung je)

PSSST!!: HA.. SAPE BERANI KOMEN ENTRI 7 DALAM 1 NI? WA YAKIN TAK SAMPAI 20 PUN YANG AKAN TERKOMEN KALI NI... HAAHHAAHAHAHAHAH!!! CIS..

32 ulasan:

terrarosa berkata...

first !!!
wa pilih cite 1
wa pun ada terima itu SMS dari IMAN, pagi2 buta jugak, nak hentikan penerimaan nampak sgt Jahilnya... mungkin Celcom ada niat lain - suruh sembahyg tahajud :D

najwa hazirah halmi berkata...

hahaha..
ingatw a xberani nk komen 7-7 teros???
mmg mmndang rendah!ciss!!!

tapi sebelom tuh..
perhal untok sminggu teros...???
kater blogger tegar..
xbaek wat follower tertunggu2..;p

ok2..nk stat kumen..

CITER 1..
perhal wa xdpt pon msj dr iman tuh??
maner aci..nak gak!!!!
(mrase dapat text pnjg..lalala)
lagi satu...cis!!dah kemarok ngn silent reader yer....??nk kater de skandal la nyh???
ciss lagik!!

CITER 2
perlu ker samerkan ais2 tuh ngn lubang idong ally iskandar....??
ciss!!!jgn kutok2 ek...beliau sangat comel!;)
(sbnarnyer wa yang buang ais2 tuh..sebab xabes berniager...kire tu baki2 la...kuang3x)

CITER 3
erm, wa cam xsetuju...
bagi wa, lantak arh diorg nk amek 67 subjek skalipon...
bukan kementerian nk pekse, diorang yang nk pekse..
paper pon lantak jer la.yg pasti spm wa sgt sdey..;(
siyes dapat 13A??maap la..wa xcayer owh...haha~

CITER 4
mls nk kumen pnjg2..
t nmpak sgt plak wa bukan pro-kerajaan..
opsss!!terlepas sudey~

CITER 5
- ehem.. lain kali saye nak kawen je terus.. tak nak tunang lagi dah.. serik kene tipu macam ni.. serah je la kat Allah..-
alhamdulillah, xpon....tunang..10minit pastu..nikah!haha~

CITER 6
cis!wat milo????( mak wa boikot..wa kdg2 x...haha..samer cm kamoo..'ter'beli....;)
bley plak sirap+milo=nuget goreng....??
camtuh, xyah mmbazir bli nugget ayamas dah..;p

CITER 7
harosla BI skunk maken susah..
nk bagi dak2 maken pndai n expert..
dgr citer 80% responden setuju BI syarat lulus SPM...sian generasi selepas ku..;p
ape citer nk eja namer kamoo dlm bahase inggeris...???
ORENG LIDIES...bley???( guner intonasi speakin london)


mmg besh kumen panjang2...!
sekian mekaseeehhhhhhh!! (gayer alleycat)

-wagudgurl(ejaan bi;p)

Anis Mohd berkata...

dgn penuh kesabaran ,
anis komen !

cite 1 :
wahahaa..
anis pon tiap bulan dpt sms dr kekasih ku celcom.
loyalty bonus la .. srh top up r .
ha3x

cite 2:
cite bapak control gile babi tu erk?

cite 3 :
kenapa la anis lhr awaii ..

cite 4 :
banyak tul drama skang nih

cite 5:
hebat kan.
elek je die bersabar.

cite 6:
lepas ni kat kedai ..
ada r air sirap milo ..
jd salo kot..

cite 7:
tau x pe.
soklan die mmg susah gile kan.

KENA BAYO UPAH NI WAWA..
ANIS DA KOMEN BANYAK DA NI.

zatiesiska abdul rahman berkata...

nk komen tp wa ngntok ah..haha :D

John Iverson berkata...

Entry mmg best...kire idup lu meriah la...
Senang je gua ckp... Kawin terus bercinta kemudian... hiduplah bersederhana

najwa hazirah halmi berkata...

KENA BAYO UPAH NI WAWA..
ANIS DA KOMEN BANYAK DA NI.

-eh??aperkah??????

Darleena Yusof berkata...

hehe mcm seronok je hidup org lidi nih...kalo jadi laki aku mesti hepi sentiasa aku..wakakaka~wiNk~

[ Goodbye zuLL ] berkata...

cite no 7 tu menyetuh hati gua. gua dulu xpenah dapat no satu

I n n z berkata...

pas neyh ko ta yah beli nugget r
buat je aer silo tuh
bg adik2 ko rase
bile minx nugget goreng
muahaha !

sayanghasni @ yus berkata...

n3 untuk 7 hari yer..
hari nie komen no 1 dulu arrr..
aku rasa...!!????///
komen sambung hari esok2 je arrr...

cik wawaa berkata...

haha. leh dapat pape adiah taK kalo komen 7 tu? nak 50 hengget pleaseee.:PP

zzarina_hasim berkata...

wah meriah..beli 1 dpt 7..
haha..ape tah?

I n n z berkata...

cket ari ag. jd seribu r pollower tuh
;p

A+z+i+E = AziE berkata...

cter 1
congrat dpt awek sesetia celcom, siap kejut bgn qiam...

A+z+i+E = AziE berkata...

cter 2
upload cepat! ak nk nengok.. ak jakun sket r ngn mende tu..

A+z+i+E = AziE berkata...

cter3
ak stuju same ko... wat pe nk blagak hebat amek smpai 20 30 sbjek.. bile keje, bkn pkai sume 2 pun... eg: keje ckgu sjarah, x gune pun ilmu bio, +math yg ak blaja teruk2.. hohoho

A+z+i+E = AziE berkata...

cter 4
i don't like political issue.. all of them such a hipokrit prson.. x kire r biru pkat, biru cair, hijau, putih... sume same...

xuen adyla berkata...

cis kek
auto publish xkan lu xtau

lu saja nak dera kami baca sampai 7 in 1 ke?
asal xwat 30 in 1.. senang sikit kan~nada sarkastik

lu buat nanti siap lu..hahaha

citer1
nape lu baling fon lu..
dapat mesej iman suruh lebih beriman maknaya sabar la..ni x lu lagi xberiman..
perasan la sangat silent reader lu..hahaha


citer2
lu lain kali kutip semua ais buka kilang ais baru masyuk..duit pun dapat ma..xkreatif tul lu


citer3
budak zaman wa sudah makin pintar...
mana xnya lu tgk iklan susu semua pakat cakap tambah neuron suma..sebab tu gedik nak ambil samapi 32..wa saspek kalau ada 100 pun ada yg sanggup ambil punya


citer 4
tu trend baru dia..lu tak teringin mau follow sekaki ke?

citer 5
ish kalau wa la..wa saman juga..peduli apa..ingat kahwin memain ke? and pasal statement dia tu ish wa rasa sadis tu..kut main terjah je..

citer6
lu punya lidah wa saspek rosak kut..tu yang lu boleh rasa cam nuget..hahahah..sila pergi cek..nanti silent reader cancel mau kahwin sama lu... market jatuh merudum.hhaha- gelak jahat

citer7
hahah congrat pada adik lu.. adik wa dapat juga no 1.. setiap tahun dan semester tanpa gagal..yg bongsu ni sama cam wa..genius tahap gaban..hahah- tekan butang lif sendiri punya kes

tengok wa ni follower baik punya

A+z+i+E = AziE berkata...

cter 5
ak da mule trase bosan komen2 ni... hohoho
btunang la best.. cm ade adat sket...

A+z+i+E = AziE berkata...

cter 6
yes!! da nak abes komen ni...
buta wrna kn hg ni??? kaler koko ngn merah pn da x taw beza na???

A+z+i+E = AziE berkata...

cter 7
komen last.. ckp ngn adk ko, tahniah!! dy skola pe??? minx alamat... ak nk wat PBS kt c2 plak... nk rase ajar skola pekan..

A+z+i+E = AziE berkata...

PSSST!!: HA.. SAPE BERANI KOMEN ENTRI 7 DALAM 1 NI? WA YAKIN TAK SAMPAI 20 PUN YANG AKAN TERKOMEN KALI NI... HAAHHAAHAHAHAHAH!!! CIS..

blagak sungguh... 22 see??

tuntung berkata...

memang xlalu wa nak komen..wa baca cukup r..lu dtg r blog gua

tuntungkita.blogspot.com

Kuda Kertas berkata...

letih aku nk komen smpi tujuh..smpi musim tengkujuh dtg kt ibu negara ni pon x abes2 aku rse..erm..utk cte 7..terigt aku zmn2 skola rndh dlu..dpt no 1 pon mak aku bsing2 gak..hehehe..

I n n z berkata...

wat ler scheduled post. set date n time je.. :D

one_are berkata...

x larat mo komen..

mamma mia! berkata...

aku nombo ke 27 je komen.. hehe

najwa hazirah halmi berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
najwa hazirah halmi berkata...

BERANI SUNGGUH KAMOO BUAT BLOG WA CAM BLOG KAMOO YER??
ciss di situ!!
seap tlg bls kumen segaler!
nk kner cubet nyh!!!

ruffey berkata...

no comment... (jawapan artis sgt hahha)

aku save dulu cerita ko nih, nanti aku bukak kat umah (takda internet), pastu aku akan hayati betul2 cerita ko ni, dan nanti baru aku komen ek. hehehe

p/s- saje je kan ko 'reverse psychology' org2 kata tak kkan sampai 20 komen? heheh

zinatulhayah89 berkata...

citer yg besh!!! huhu, silent reader 0rg lidi semakin ramai w0o...=)

Handycrafts berkata...

sangat setuju sekali,