Rabu, 16 Disember 2009

awek baru, Terengganu tapi KL Genting.

Apahal rasa tak sedap hati ni?
Adakah gara-gara berlaku kucar-kacir dalam blog-blog yang wa link 2-3 menjak ini?
Atau sebab wa berdebar Malaysia lawan Vietnam penentuan Bola sepak esok? (semuga menang)
sebelum apa-apa wa mintak maap kalau wa jarang pegi blog lu komen, tak reply komen dan macam2 lagi. Sibuk jadi penjaga rumah..

################################################

Ahad lalu wa sibuk benar dengan aktiviti mengelilingi Terengganu bersama-sama awek baru dan Alamin. Awek baru wa memang sayang wa. Sikit-sikit nak puji.. Sikit-sikit nak suruh wa nyanyi lagu My Heart lah, lagu Kekasih Awal Akhir lah, lagu Bikos Of You lah, Jenazah Cinta lah.... Nasib baik wa tak mengamuk.



awek baru.. (Berbaloi.walaupun seken hand, habis jugak duit gaji kerja2 bercucuk tanam)

Tujuan sebenar melepak di sekeliling Bandar Kuala terengganu adalah untuk mencari idea untuk penukilan puisi-puisi yang akan wa terbitkan tak lama lagi. Puisi 'Bahang Rambang' dah hampir nak siap ayat pertama.. cis.. Dalam masa yang sama, Alamin nak bayar saman. WOI, nasib baik bayar awal. Kalau tak dah nak masuk mahkamah syariah, susah brader...

Lepas seharian melawat Bandar, Mydin Mall, Bukit Kecik, Stesen Bas, Batu Burok, Bukit Tunggal, JPJ , Balai Polis bahagian Trafik, Pulau Duyung (tengok monsoon cup punya kapal), Lapangan Terbang, Dataran Syahbandar dan lain-lain, wa pegi ke lokasi paling ditunggu-tunggu:


apahal dalam gambar tak keluar pulak asap keropok n sotong goreng tu?

Hidangan di atas menjadi KEWAJIBAN wa di Terengganu.. -Bila poket dah berisi sikit, inilah tempat lepak paling 'funky' cakap orang Kuanten.. Antara makanan dan minuman paling popular di Terengganu.. Lokasi nya di Pantai Teluk Ketapang!!! DATANG JANGAN TAK DATANG!

dari kiri: KELAPA MUDA (isi lu korek sendiri), KEROPOK LEKOR (bebas taun dan ikan segar), SOTONG CELUP TEPUNG (segar) ! Sumpah sedap!
Kami menikmati hidangan sambil menjenguk udara pantai, menghidu bau perfume awek-awek unibersiti, mengintip amoi-amoi buatan terengganu, dan melihat kanak-kanak berlari keriangan..

Harga? Lu jangan risau.. Duit wa malahan bertambah setelah makan disini. hehehe..

OK LAH, WA DAH NAK BERTOLAK KE KOLUMPO PAGI NI (KHAMIS).. DENGAR CERITA ADA GATHERING SABTU NI.. JADI WA NAK MELEPAK DI KUALA LUMPUR AWAL2 LA. MERASA HIDUP JADI ORANG BANDAR SESEKALI APA SALAHNYA. HA HA HA HA.


PSST: Kalau lu jumpa lelaki berselipar dalam gambar diatas kat area Selangor KL, sila tegur. Sebab itu selipar wa. Walaupun putus tali sebelah, wa tetap pakai. X de duit boss.. Jangan ingat wa orang gila pulak. cilakak..

ADA WAKTU , KESEMPATAN DAN UMUR , WA BERBLOG LAGI.


akhir kata, " hidup sempoi-sempoi sudah.. asalkan jaga adab dan agama." -oranglidi

41 ulasan:

iyllienaz berkata...

sedap wey keropok lekor ngan sotong goreng tepung tu..dah la lapar ni..ko jgn risau, confirm aku tegur wlopon muke xserupa muke ko..haha

puspawarna berkata...

hik2...tau2 tmpt yg di listkn tadi...
x der tmpt len yg mnrik pon...huhu...

Farhana berkata...

Weh.. Lu punye awek tak suke otai kaa??? Aiseyyyy.. Lagu zaman laik lak tu.. Takpa.. Pelan2 kasi train dia dengar otai2 pny stock ek.. ;p

Pape pn, cun awek ko.. Aku jelesss.. Sekiann..

Koyuki berkata...

dengki gua tengok sotong celup tepung lawan air kepala tu

T.T

owh teluk ketapang

sI tEDI berkata...

kem salam awek!

Sharif John berkata...

Cantik awek lu... hehehehe.... enjoy genting... kirim salam kt suma yg mengenali gua

Fhad Boulala berkata...

wahahah... chantek puisi ko tu nnt ko rasmikan dekat genting ok.. perdengarkan kat kitorang.. aku rase bola petang ni Malaysia 2 vietnam 1.. ok blah..

azzaliena suziantie berkata...

muahaha...

xnak tego boleh?

EN.ROBOT berkata...

jaga awek lu tu baik2,.,.,.~
awek hot tuh,,.,.haha~

sayu=pilu berkata...

wah ada awek baru plak... nih yg buat wa jeles sama lu... lu kayah reramai ka ritu....

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ berkata...

canteeek lor sliper lu tu~
wakakaka~
enjoyla ko di genting nti k~
hahaha~

ble ley bawak aku jejalan naek moto baru?

[z@ck] berkata...

lu lpak kl kat mana?
ceh..tanya macam ley p saja..
=P

Replay berkata...

sotong goreng!!!sedap!!!!

sharamli berkata...

dah la xde asap kat k0p0k lek0 ngn s0t0ng tu..bau p0n xde...ha3...

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

nampaknya awek ko ni lg cun dari aku.











































aku pasrah =(

rathiqah azmira rosli berkata...

woit! kau nih pergi menghilangkan dri plak.aku dah balik ni.pergh makan tak hengat aku beb.

no kat belog aku tuh no apak aku.haha kau nak amik ah.

bodi bilder berkata...

wawawa... ada awek baru ek...

cikhel berkata...

ooo sotong celup tu sotong goreng tepung ke??hahaha baru tau..

Mimie.Candy Cane berkata...

aduhhhh...ni yang wa gelepor nk balik ganu ni...heaven giler...

wa nak bonceng awek baru lu boley?

BuLaN iTu aKu berkata...

perghh,.. cun tol awek baru ko...
pasni aku kuar kl jalan pandang bawah je la...

sebab nak cari kasut macam ko..

Zulhasri berkata...

weee wiiitttt!!! wah..bertambah laa mat rempit kat V4C S2..hak3..bwk moto tu elok2...enjoy cti!!!

mukasurat17 berkata...

baik2.saya akan dengar akhir kata tuan lidi. akhir kata tuan lidi akan sentiasa saya semat dalam hatiku.wah!

Fza.ithu.Zazha berkata...

wohoho..
pnjam awek bru! ngee.. :D

Aku Beskot™ berkata...

waa..
awek lu hemsem gle..
kasi wa try jap bley??
game msia br stat ni..
hehe..
sonok r lu dpt p genting..

zaradgreat berkata...

oi oi
malaysia dah menang!

ha ha ha

chokio_nia berkata...

meleleh aku tgk keropok lekot tu..siot!!!

chokio_nia berkata...

lpe nak ckp...slamat maal hijrah..huhu..beli la selipat jepun ..smart ape..=)

misz benida berkata...

mnarik dan trtarik tu air klapa bsma bdannye..hahaha..

~enon89~ berkata...

selipar lu sama jenis ngn wa..
kaler je lain..hehe

g kl ngn awek baru ke?
agak kental la klu ye..

mamma mia berkata...

cun awek lu? mcm wa.. ha3

Wanie-san berkata...

perghh..best2...mmg best giler kot makan2 2 sume!

YobSumo berkata...

wa suka kata2 hikmet lu...


nasib baik dia mintak nyanyi bikos of u, kalau dia mintak olredi gone camne? lagi parah.

.rafiq. berkata...

peh awek baru siot. pinjam awek boleh? nak pergi jalan-jalan.heheh

zatiesiska abdul rahman berkata...

jom berentap, awek lu sama hubby wa, amacam, ade bran?

oranglidi berkata...

komen2 belum dapat dibalas... sapa2 ada masa TOLONG BALAS!!

I n n z berkata...

LC
nk kene ketok ka ?

Fatt Chin Choy berkata...

aku dah jumpa ko
haha

pemaluuuuuuuuuuu

Tanpa Nama berkata...

sy selaku pemboncengsetia awek oranglidi
awek oranglidi amat gumbira dgn pujian anda sume..
beliau tgh bersiap sedia utk mengaum(baca : dibonceng) lg dlm mse terdekat..
sekian dari pemboncengsetia

p/s :weh oranglidi,cpt la balik
wa da boring duk umah nih..wa pon nk nyanyi kt awek lu tuh..kasi cair sket..haha

Tanpa Nama berkata...

cait,nme awek bold,nme aku xbold..caishhh!!

Anis berkata...

wawa,
p r beli selipar tat sing yang 2 hengget lebih tuh.

pemboncengsetia berkata...

quote : "WOI, nasib baik bayar awal. Kalau tak dah nak masuk mahkamah syariah, susah brader..."

OI,lu igt saman kes khalwat k?
saman psl lmpu blkg xnyala jer
cet tol polis tu
tu pon nk saman ker...caittt!!