Jumaat, 18 Disember 2009

Hijrah di Bandar Tasik Selatan - OLAN

Wa sekarang online di gerai mamak Bandar Tasik Selatan, bersama-sama Mohd Taufik (Pemandu pelancong sementara wa di Kolumpo ni).

utamanya, ucapan tahniah buat Malaysia atas pingat emas bolasepak tu. Pingat emas acara lain tak dapat pun tak apa. Asalkan BOLA dapat emas. hehehe.. Tak rugi wa berharap.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Lokasi: stesen bas

mak: mak nmpak kamu ni asyik pakai seluar sama je.. sikit-sikit suar trek.. jeans pun yang itu je lah... hm.. nak pegi kolumpo kan?

wa: ha.. kolumpo

mak: ni minggu banyak 'sale' . Nah, pitis. Buat shopping beli seluar!

wa: trimas. (memang muka terkejut dapat duit.)

Secara sumpah, wa tak penah shopping, kecuali hari raya dan hari masuk sekolah. Tiba-tiba mak wa bagi pitis untuk shopping.


lu nampak iklan bawah ni?

serta:

Pavilion
Time Square
KLCC
Masjid India
Lot Sepuluh
Sungai Wang plaza
Sogo
dan lain-lain tak dapat dinyatakan.

Lu nampak orang berselipar aneh ni (putus sebelah), tegurlah!

Maap la, wa akan sibuk ber'shopping' . cilakak. Ni rasa nak beli baju kotak-kotak jenis 'Nike' sebuah ni. Takpun tudung Yuna jenama ADIDAS sehelai nak buat skarf macam Awal Ashari dalam 'Syurga Cinta'.. Ada stok tak?

Kali pertama nak menjadi Shopphorlicks. Cuci mata pun ok. Lagi best time dalam train atau lrt (dapat sengaja jadi nasik himpit).

Kesimpulannya, sale, sale jugak, kang habis pitis menyesal tak sudah. Ok lah.. wa buat keputusan membeli seluar sehelai atas perintah mak..


psst: bukan tak nak pegi mini gathering, tapi tak kena plan pulak.. kalau sempat wa jenguk la lu semua.

psst: sabtu genting pulak, duit habis padan muka.

psst: CELAKA RAZMAN, NAK PRANK PANGGILAN HANGIT TAK KENA. KANG WA DAH TERSENGAJAMENCARUT .

ok lah. wa nak sambung menyanyi lagu OLAN ni.. OLANLIDI.

49 ulasan:

Finaz berkata...

haha...bagus2! Shopping satu amalan mulia. Welcome to the club! (hehe.. akak gurau jer..)

iyllienaz berkata...

gile best dapat duet utk shopping..enjoy!!

░♥si lampu neon♥░ berkata...

relek2, jgn berbelanjan banyak sagt k..;)beringat2

rAtu saLju™ berkata...

beli suar slack..lmbang lelaki macho..kui3

Zulhasri berkata...

adoi..bestnye..kem salam kat seluruh rakyat jelata kolumpor!!!

Koyuki berkata...

gua nak kirim karipap jenama nike satu
harga lebih kurang seluar lu jugak
hehe~

helena's berkata...

alahhh lama gile tak shoping!!!

shawl tu kirem 2eh??nak satu..hehee

jane berkata...

hehe..
shoopping?????
mmg best ni byk sale
aku tgh usha tmpt ko bg byk2 ni.gaji po dh ddpt ni..ok lah..hehe

slm maal hjrah

Sharif John berkata...

Yo bro.... lu sampai bila kt kl... wa nk g cameron la... x sempat jpa kot...

Liyana berkata...

shopping sementara ada duit..hehe

azzaliena suziantie berkata...

hahaahahha
wa tau pe razman buat
lalalalal

wa gelak besar jeh..
haha

Nabil Fizri berkata...

Ari selasa jemput gua. Gua turun.

Fhad Boulala berkata...

weh bukan mak ko pesan bli suar jeans tu 2 helai ke? "ni mak bg RM bla bla, ko blanje levis 501 kat fhad skali" lebey kurang camtu lah ayat mak ko... so kat genting sok wa tuntut... hahaha

{lumut} berkata...

aku pon nak shopping..
mslhnye seminggu aku kt kl.lepak sogo,mid n seangkatan..1 hapak x beli..uhhh

Wanie-san berkata...

perghh...
dapat pitis...shopping ler keje yep..iksh...

syed mohamed bin syed hassan (jen) berkata...

kasi wa nyanyi lagu olan.huhu

green berkata...

salam maal hijrah..hehe..tunggu je taw benda tu..heehe

BuLaN iTu aKu berkata...

eh.. bukan ke mak ko bagi pitis tu adalah tujuan sebenarnya mak ko suruh ko banje aku macam KEPCI??
siyes... mak ko dah kol aku awal2 dah..

enuLwanie berkata...

biar betul!!!
up to 90%?
tipu ke bohong tu..

nak shopping gak la!

sharamli berkata...

kal0 byk sluar tp xpenah bas0h x0k jgk k0t..

penah dgr s0rang minah ni ckp..pakwe dy pakai jeans seta0n xbas0h...

0ranglidi xmcm tu kn..kn..ha3

fadh berkata...

blanje aku!
blanje aku!
eit... aku nak tnye la..
dari kl cntral ke klcc naek ape ekk??

.rafiq. berkata...

gile murah. gile diskon. belikan aku baju selai boley? lu bg la adiah kt wa.hehe

Muhamad Arif Bin Zaripin berkata...

salam maal hijrah...semoga perubahan yang lebih baik pada masa akan datang untuk tahun ini..

inDah iNdrIana berkata...

weh..
wa nk ikut..
lu duk kl sampai bile??

[z@ck] berkata...

wooaah..
gila la sale smpi 90%!!!

juling mata
@_@

~enon89~ berkata...

shopping3!
jgn x shopping!

chokio_nia berkata...

perghhh..aku pon meleleh ne tgk sale smpi 90%!!!!siot..

YobSumo berkata...

rambut tak set?

++ a d a ++ berkata...

best gilak mak kasi pitis buat sopping!!

Farhana berkata...

Weh.. Share laa sket pitis tu.. Lu ni nk shopporholic sorang jek.. Aiseyyyy.. ;p

~ mcm pelik jek ejaan shopporholic ko tu? hahaha..

Fatt Chin Choy berkata...

ko x ajak aku shopping apa hal
aku nak gak merasa pitis mak ko

Akmar Anuar berkata...

wahhh!!! duit poket utk beli seluar!!
best nye!

weh, aku pon asek pakai seluar jeans je kalo nk kuar..
agagaga...tak berfesyen btol lah ku nih!

pisey berkata...

aku datang nak mintak singgit.takkan ko berjaya jadi shopaholic aku tak kut.

dokleh jadi abe lagu ni gak.kawe pasey lagu lain lah!

mukasurat17 berkata...

hate nasi himpit dlm train!

Anis berkata...

baca sal shopping2 ni wat anis ter sdh la plak ..
haihh

zatil berkata...

hahahah! aku dah cakap entry kau kelakar.adoi sakit perut lagi skali gelak.

balqissy berkata...

o0o dtg Kl x habaq?? apekah?

syed mohamed bin syed hassan (jen) berkata...

woi!!!moto lc la sial!!!kimak ape xde moto!!haha...weh..miss u la..

f.a.r.a.h berkata...

gile ah dapat duit shopping.
best gile da tuh. haha

ezzati berkata...

nk pitis jugakk

puspawarna berkata...

eeh...best 2 dpt green light dri mak soh shppg....
ble lerr mak aku nk soh mcm 2...
hua2....

imHepPie berkata...

sumpah aku jeles xdpt gi genting

Mr.Chenta berkata...

lelaki asek jeans je kan =D

takda blaus ke tuk laki
wakakaka

zatiesiska abdul rahman berkata...

yahhhh shopping amalan mulia :))

cis lu turun kolumpo bukan nak roger wa, kan dah miss nak makan sate

seroja jingga berkata...

salam orang lidi

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP berkata...

siyes gua takleh nk komen kt blog lu sblom ni! cis...!
dabel cis!!

oranglidi berkata...

aapahal wa jadi x retii reply komen? celakakakakakakaka!

oranglidi berkata...

finaz,
-gurau ke? hehehe. xpe2, xkisah.

iyllie,
-keh keh.. enjoy sakan ni

neon,
-erk, sehelai je seluar wa nak beli.

ratu,
-aiyyuuu... slack susahla.. x rock.

zul,
-xsempat la nak kim salam.

koyuyu,
-jenama mike nak tak?

helena,
-shawl tu dah habis pulak. heheheheh..

jane,
-gambo sape tu?
-lu x rase nak belanja wa ka?

brader john,
-x sempat plak jmpa. wa ada lagi sini. hehe.

liya,
-sementara x de duit wat ape? makan tisu je kan?

azza,
-cis.

nabil,
ari selasa? cis.. mehla!

fhad,
-woi! mana ada! menipu la lu ni.
- nasib baik lu tak tuntut.

lumut,
-tu la... lempang kang.

wanie,
-hehehehehehehe.. xde a keje shoping kompleks

jen,
-celakak. lu sedap gak menynyi kan?

green,
-ya2. slamat taun hijrah. mana benda tu ? mana? heheheheh.. trimas wehh!!

bulan,
-cis. KEPCI plak dahh.. nasib baik wa dah ambik henset mak wa semula. hehe

enulWANie,
-hehehehe.. 90 peratus menipu la tu.
-jom joping

sharamli,
-cis.. senyap2 dah weh..

fadh,
-lu nak blanje wa?
-er, wa pn x tau. wa bukan org kl. naik bas kot.

rafiq,
-sehelai? watpe?

muhammad arif,
-ambui.. sopan lu ni.
-trimas2!!

INDAH,
-WA ADA DISINI LAGI!

zack,
-cis. lu dah beli kasut nike aritu! jangan juling2 sini. jeling xpe.

oranglidi berkata...

enon89,
-meleleh air mata kan?

Yob,
-er..set ape weh?

ada,
-hihihihihi..
-best gilak!

farhana,
-soplic kot. hahaha.
-pitis x boleh share.. kasih sayang je..

fatt,
-cis. lu dah ada banya duit.

kama!!!,
-jeans la fesyen terkini!!!

pisey,
-singgit stengah wa lu x bayar lagi!
-lagu ape? lagu jiwa?

muka14,
-hehehehehehehehe..

anis,
-kenapaaaaa???????????????????????????? kena tinggal kat shoping kmpleks ke?

zatil,
-cisss........ kelakar plak dahh.. makan strepsil belum? tu sakit perut tu..

balqissyy,
-nak habaq.. tapi segan.

syed,
-ni apahal ni?

farah,
hehehehehehe.. best sikit2.

ezzati,
dalam bank ada kan? lu nak belanja?

puspawarna!:
-heheheeheh... mintak dengan kasih sayang!

imheppie,
-sumpah wa jeles lu xde kat genting.

MRcHenta,
-blaus watpe brader... lu nak pakai ke? cis. baik pakai baju suratkhabar.

zatie,
-wa berjangkit dengan lu!
-alaaa.. miss ke? bile lagi nak blanje??

seroja,
-auuupppp..
-wassalaam!!!!! trimas sudi singgahsana!

kakuna kedipan,
-aik? kenapa?

olidi,
-tampo kang.