Selasa, 29 Disember 2009

Berjumpa Lumut Berjiwa Petrol

Jangan ada yang marah wa jumpa Lumut . Wa nak eratkan hubungan yang dah lama tergantung. Jangan la buat andaian bukan-bukan. Untuk pengetahuan lu, wa memang antara pembaca zaman awal blog esoksemalam (kalau tak pecaya, tengok entri2 awal nya).

Kat Genting haritu banyak sangat orang nak berdampingan dengan beliau. Maklumlah, bloger sensasi. har har har. Jadi, sempena keberangkatan beliau ke New Zealend dalam beberapa hari ni, wa buat keputusan berjumpa dengan beliau.

Wa sampai awal di terminal 1, Seremban.

Lepak di sana sambil merenung bas dan orang ramai.

Bila Lumut sampai, dia belanja Pizza Heart. (First time wa makan piza. makan dengan tangan je). Wa nak belanja air kosong, tapi ditolak mentah-mentah.. Lumut nak suap pun wa tolak mentah-mentah.. Weh, roti dengan kuah sup cendikiawan tu free ke?

Jangan salah sangka. Ada lagi orang laen. Bloger Sekut Tawar, adik Lumut (Aqilah berusia 14 tahun), dan Syafiqah (member sekolah Lumut).. Kiranya ni kali pertama wa kenal bloger Sekut Tawar.

Time ni lah kami mengambil kesempatan memperkenalkan diri masing-masing walaupun Lumut yang paling banyak bermadah (ke wa? dah tak ingat pulak). Dalam kesibukan itu sempat jugak Lumut menghadiahkan seekor burung puyuh. Wa sematkan pada kolar jaket hitam.

Petang lepas makan , kami menuju ke Jusco untuk menonton filem. Wa segan nak cakap tajuk filemnya.. Tau-tau je lah si Lumut tu.. 'Cite hantu Malaysia jugak yang nak ditonton'. Wa ikut je tuan rumah. hehe.
(Duduk sebelah Lumut bukan pekara mudah.. walaupun wa tak takut, wa menjerit jugak sebab terkejut mendengar tempikan beliau. cis.)


Bila dah habis, kami lepak-lepak kejap. Dalam sembang dengan Sekut, wa baru tahu bahawa Sekut Tawar, Pisey, Nabil Fizri merupakan satu geng.

Ha, sekejap je kan gathering ni? Tapi kira ok la, xkan nak maen snuker lah, maen futsal lah, maen saidina lah.. Sebab kalau lewat2, dia kena marah pulak kang. Nasib baik sempat bagi karya untuk Lumut. Maap lah kalau karya atas kertas usang dan guna pensel. Hehehe.

Gambar? Laen kali . Takde kabel USB la brader.. Apa-apapun, Lumut memang best dan peramah. Beliau akan naik kapal khamis ni. Malam tahun baru kat LCCT. Pada yang mau jumpa beliau, silakan. Wa x pergi sebab takut sedih pulak. Hahaha.

Trimas banyak2 Lumut dan mintak maap kalau ada terkasar bahasa .

akhir kata,

kunang-kunang dibawa berlari,
masak sebiji di tengah tengah,
apa dikenang yang telah pergi,
yang sudah tu sudahlahhh..

psst: Bagi yang mahu baca sajak jiwa petrol, klik disini .
psst: wa dah tau lumut suka siapa. hehehe.

55 ulasan:

shakinah berkata...

sape??sape??haha

jen - jen punye cite berkata...

lumut suka jen.

shakinah berkata...

eh. aku 1st?

shakinah berkata...

ehh. aku 1st.. dengan 3rd? jen sibuk ah

Farhana berkata...

Hahaha.. Pssttt last tu tak leh blah.. Lumut suke sape korang tak tau lagi ke.. Adesss.. ;p

~ Oranglidi.. Ko nak blanje air kosong? Baiknyer ati ko.. Ahaks..

oranglidi berkata...

shax,
-sape ape?

jen,
-nahi nahi..
-lu dah ada ehem2.

shax kali kedua,
-ada jugak kena tarik telinga ni..

shax sekali lagi,
-hahahaha.. ada-ada je lu ni.

Farhana o farhana,
-psst yang last? mana ? mana?
-aiyyoo.. blanja airkosong kira paling 'gentlemen' kan?

miSs s!v berkata...

mesti bukan lu kan?

intanurulfateha (◡‿◡✿) berkata...

.lumut suke lu kan? ;p

oranglidi berkata...

siv,
-apahal x tidur lagi ni? study geologi kan?

intan,
- macamana lu wat nama lu ada muka orang pakai bunga tu?

miSs s!v berkata...

bangkai.
lu diam2 sudah!
hahaha

oranglidi berkata...

hahaha.. bangkai pulak dah. ni rasa nak miscall ni, hehe.

miSs s!v berkata...

mizcall lah!
hp gua kat polis.
lu berani?

seroja jingga berkata...

alah mesti lu cakap lumut suka lu kan? weh seyes ni? kalo wa paksa lu jawab pun..mesti lu tak jawab walaupun dismbah dengan petrol dan dibakar sampai hangus..busuk!

{lumut} berkata...

beb...
thanx le sudi lu dtg jauh2..
siap nak dtg kuala pilah lg.
sori kalau layanan tuan rumah x best mcm ape yg lu harapkan...itu je yg mampu wa bg disaat2 akhir wa dibumi malaysia..ewah.wa x sedihla.haram tol.

cter tuh mmg cm ngekk..
act adik wa yg beriye2 nak tgk..wa dah janji ngan die..


beb,
sape plak makhluk yg lu tau wa suke die tuh?syes wa plak yg musykil....cpt bgtau wa sebelum wa flag blog lu.haha

.rafiq. berkata...

patut la tak nak dating ngan aku. na dating ngan oranglidi dulu. cis. takpe2 tunggu jap lagi aku sampai pilah.

cik CumeY berkata...

aku tau saper yang lumut sukeeeee....


hahahahaha.....jeles aku korang date!

shazruls berkata...

sungguh jauh pjalananmu ketemu dia,namun jauh lagik perjuangan beliau...wei g jupa senyap2 giler jeles

~0~ berkata...

lu kuciwa ke beb???

mukasurat17 berkata...

lumut suka lu ker? hahahaaa... kiciwa gua....

Masy berkata...

da sampai semban bukannye nk teros g shah alam. ni yg aku terpetrol gak ni grrrrrr. :p haha

cik selamah kundang berkata...

suka sapa wei?sapa?herm...

Mr.Chenta berkata...

ha?

ha?????

apa ni?

3hari kita takda
mcm2 berlaku ni =D

puspawarna berkata...

ermm..
dating ngan lumut upenye...
hik2..

░♥si lampu neon♥░ berkata...

teringin plak nak jumpe oranglidi..mesti lu pgg penyapu lidi jer...

jalak lenteng berkata...

tol la si lahabau nih die g senyap2 jer...tak ajak..

helena's berkata...

kenapa rasa mcm sedih je ne./

seKut taWar berkata...

aku pegi nk jmpe mmbe lumut yg lawa tu je...
hehe

aLeen aVriL berkata...

weiii...kunang2 tuh kan kelip2..
macam mana plak nk masak sebiji kat tengah2..

ermm..pelik..

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ berkata...

jatuh centa ke?
ceh2~~~
weng~

pisey berkata...

ni apa pasai ada nama gua ni!!

ah.
jaga peja jaga.terbocor rahasia besar itu.
haha.

si kosong berkata...

jumpa lumut tak ajak aku..

sedih aku camni..

ikanriang berkata...

aku tensen betullah bile besfren2 sendiri dah jumpe oranglidi live.
aku yang duduk 'sebumbung' dengan oranglidi pun tak kenal orang lidi mane satu.
hmmmm

Mimie.Candy Cane berkata...

makan pizza pakai tangan baru rugged beb..

SwEeTFoResT berkata...

wahhh lu jumpe lumut??bile plak lu nak jumpe wa???

ah ian berkata...

sikit pun tak..

notso_violet : seindah bunga seri pagi berkata...

pizza heart tu jenama pizza bru ke? sedap x?

rathiqah azmira rosli berkata...

wahh.wah wah lidi

weh kim salam kat kak lumut

heh

aku macam nak jadi kipas (fan) dia r

Jard The Great berkata...

oits.................. aku bc smpi abes tau..

part last skali tuh buat aku GERAMmm... die suka sepa wei?? waaa.. tingin plak aku nk tau

Anis berkata...

pes time mkn pizza ?
ko biar betik wawa

ezzati berkata...

phewittt..dating :)

Koyuki berkata...

gua malas nak komen

[z@ck] berkata...

lumut suka sapa?

misz benida berkata...

aku tau ko sje wak aku jeles..
hahaha..
xsmpat nk jmpe lulut ri tu.

miEz haNeM berkata...

ala...
LUMUt BLANJA Pizza ke???
BEST WOO.
MELELEH AIR lIur!

{lumut} berkata...

siot nye sekut tawar.
lepas ni xyah jumpe die dah.

Fhad Boulala berkata...

aku taw korng tgk cite ape coz aku tukang tgk tiket ngok.. ko jgn nak berahsia.. haha.. aku taw lumut suke sape.. budak area kl.. hahah.. nak taw sape sile sms wa... wahahaha.. yg penting bukan lu org lidi!!!! wa jeles lu datink.. celaka!

siti murni berkata...

sedap pantun...

tuntung berkata...

kalau kau offer aq air kosong..confirm aq xtolak..
janji rasa air kosong tu macam karot susu

pemboncengsetia berkata...

OI,ko pegi umah faris tot x?
kim slm kt angin lam prot die...

lenkali klo nk pegi mne2
ajk aku etep...

sharamli berkata...

adek lumut cun tak?

Aku Beskot™ berkata...

ble mau uplod gmbo??
gmbo dr kamera lu je yg wa blom tgk..
haha..

inDah iNdrIana berkata...

wah..
syok r dpt jumpr lumut??

seKut taWar berkata...

ala lumut marah ke..okla...

wa dtg nk jmpe adik lu je lumut...ekeke

Razman berkata...

adakah lumut dah suka kat lu?

oranglidi berkata...

aaik? x jawap lagi komen disini?