Selasa, 15 Disember 2009

Polower, lu Terkenang?.

Sapa baca sampai habis memang macho.
Itu hari wa ada cakap pasal takut dengan bilangan polower. Tadi duk lepak-lepak dengan entri-entri lama, wa terjumpa entri bawah ni. Lu tau bilangan polower masa entri tersebut disiarkan? Belas-belas. :


------------------------------------------------------------------------------------------------
Kepada lu semua!

Wa target dalam 20 orang je follower blog ni. Senang sikit wa nak melayan kerenah. Tak payah wa sibuk-sibuk promot blog wa. Wa nak 'concentrate' lu semua senang sikit.. Wa dah tengok blog Pak Anwar, Pak Najib dan Che Det.. mane ade mereka peduli suara rakyat.. bila komen beribu-ribu, depa tak layan pun.. lu komen, depa dapat duit.. kan?kan? (lepas tu DR.M JAWAP WOOO.. )

Lagipun wa nak berkarya untuk orang mau baca aje. Wa tak nak jadi orang melupakan LIDI.. Kalau dah rezeki 14 ribu orang follower wa tak kisah pun. Haha.. Dan peringatan kepada follower wa yang tak aktif: wa tendang kang!

kepada cik Milo ais (http://milimilo.blogspot.com/) time kasih sudi bagi hadiah. Kalau dapat ding-dang ke, Tora ke, wa lagi suka.. lebih-lebih lagi kalau dapat kayu hoki (kan wa ade janji nak buat post pasal ni?)

ni senarai follower aktif wa yang dapat dikesan (wa tak susun ikut turutan dan x letak link):

-Kuda kertas yang sentiasa berkuda-kuda > sibuk bercuti
-Cik Anis yang mencari-cari (beliau suruh tulis suka tidur dan makan..haish..) > komentar tegar
-innz yang berbuat kuih sedap > komentar tegar
-Miss Terra yang bahasanya sasterastik > seminggu ni menghilang.
-brader roshaizul orang dungun > tergelak sorang-sorang baca blog ni
-Aie si kameramen
-milimilo yang bagi hadiah > selamat berkahwin (kakak dan abang beliau)
- kapten luffy yang sentiasa koncern > dah ada blog baru skarang
-dude yang dah nak kawin > mana dia skang. slalu jgk nampak kat blog org laen.
-kakijalan yang suka bermain badminton? > kini digelar RAfIQ.
-zatieska abd rahman yang tenang sentiasa > jgn tutup blog lu.
-azie yang suka komen blog wa > bercuti barangkali.
-sharamli yang baik hati> yang ni memang tegar!
-dan sape2 yang lain (kalu wa lupe nama lu sila buzz kalau berani)



So, terimalah serangkap pantun daripada wa

daun selasih pokok pinang,
pokok pinang ade ke duri?
kalau lu nak kena tendang,
tendanglah diri lu sendiri.

-------------------------------------------------------------------------------------------

wah.. best jugak baca entri lama-lama kan? Takkan oranglain nak baca entri lama-lama kita kalau bukan kita sendiri. Lu boleh baca entri ni dengan menekan disini.

"aku dah janji choki2, itu muktamad..ko toksah gedik2 nak tora aman ke ding dong ke..ko tu dah la xbg name,kang aku pos xde name adiah tu,lgsg antu2 yg dpt mkn choki2 yg lazat dr org comel cm aku.. :)

bagos r ko target rendah je..salu org target rndah ni,pncapaian tinggi..huhu"
-KOMEN berbaur comel dari MILIMILO-

psst fakta penting: lepas menang peraduan milimilo, berpuluh-puluh polower datang mempolow. Wa rasa ini lah titik permulaan ramai orang datang blog cakapwa.

psst: susah jugak mahu menghargai kesemua orang.

psst: kalau berkesempatan, baca la entri-entri lama blog ni. Bagus untuk anak-anak anda. Trimas kpada yang masih sudi membaca sampai sini. haha.

psst: maap weh, wa memang jarang benor mntak orang polow. apatah lagi pegi blog orang untuk promote diri. hahaha. Awal2 memangla.

psst: nak terus jadi bloger biasa-biasa je. macam skang..

51 ulasan:

chah~ berkata...

haha.. btol2. sape lg nk bace entri lame kalo bukan kite sendiri.. hahha

aku slalu wat tu..

BuLaN iTu aKu berkata...

.....................

BuLaN iTu aKu berkata...

mana nama aku............. wawawawa...

"sia..sia.. sudah.. kita jalin cinta.. bila hati slalu berbeda... sampai kapan lagi.. ku harus menahan... rasa kecewa didalam dada"

milimilo berkata...

rase tersedak sbb byk kali nama aku disebut dlm entri ni..hehe..sedih la pulak..skrg ni aku da xmampu jd blogger yg mcm dulu..blog sendiri pn dah xmampu urus.. T___T


pssst: aku suke bce entri lame2 blog aku sendiri siap save dlm laptop n burn dlm cd..mmg gila syok sendiri ah..hoho =)

anN berkata...

mmg promote milimilo la nmpk nyeee.. hehe

YobSumo berkata...

hehe seronok kan byk followers mcm lu ni.

wa takda anak, tapi pembacaan post2 lama lu baik tak untuk perut wa yg boroi ni?

wa nampak lu pergi genting la. aku pun pg! jumpa sana ya. (lu kenal ke ramai blogger yg pergi tu? wa tak berapa knal lah pulak)

ct odah berkata...

o.lidi aku tak follow ko tp aku bce entry ko ari2...klu ari2 ko update la..hehehe..aku leh dtrime tak...hahha

jane berkata...

mmmm...
btul2...
aku pon sama mcm ko lidi

aku juga takkan polow seme blog tp mana yg mnarik aku akan baca n komen..tu tabiat aku...

haha

intanurulfateha (◡‿◡✿) berkata...

.hahaha suke bce entry lme jugak! ;)

Jard The Great berkata...

hehe.. entri2 lama aku bnyk da kena delete.

sayu=pilu berkata...

heheheh betul kata lu tuh...wa pun tak terurus ngan ramai folower nih....huhuhu kadang2 ada bias gak...ohohohoho

wa nak buat n3 folo2 nih tapi lu dah buat dulu kalo wa buat lu jgn ckp wa tiru lu lak... mayb nih la di lema blogger yg sama...erk

~0~ berkata...

aku da lama xsinggah blog org2 besar cam che det ke najib ke...Blog Tuan Guru je aku singgah kekadang...


Lelain....Blog korang la selalu aku jamah...

cik CumeY berkata...

hahaha...

ko same ngan aku.. aku nak g blog walking pon malas..

aku g bace blog2 yang slalu singgah blog aku..dan yang aku suke bace..

hehehee...


kat genting ko banjerk aku sirap eh?

sharamli berkata...

buzzz!!!!!

nama ku xde p0n..mana..mana....

Masy berkata...

berapa byk pssttt laaaaa deyy :p

LORD ZARA 札拉 berkata...

hehehe~
gua datang~
gua baca~
gua komen~

macam vena, veda, vinci tak moto gua?
lagipun, if gua tak komen kat blog lu, gua rasa tak sah~
bukan apa, sebab gua follow lu, gua rasa mesti baca~
baru nampak ganas~

Sharif John berkata...

Wa dh baca sampai abis... wa mmg macho

{lumut} berkata...

memang x dpt nak puaskan hati sumer org...ape yg penting...


kita jage ape yg kite sudah ade..=)

jmpe di genting beb.

fadh berkata...

eh x rr,
aku xsuke bace n3 aku lame2..
geli sendri...
huhu~

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ berkata...

ala~
saje je bg aku jeles tau lumut ni~
wey ko mne pergi?
rindu same ko la

Cik Cookie berkata...

Cik Cookie suka polo kamu.
bukan blog kamu

Cik Cookie berkata...

Cik Cookie rindu Kapten tapi samapi sekarang xtau blog dia.

helena's berkata...

baru semalam bace entry lame2,,suke!senyum2 sendiri..hehe

takdek pon name kite,,hoho tak ikut sgt ke,,huhu

[z@ck] berkata...

meh gua nak sound lu..
lu lupa taruk nama gua..
huhuhu..

skali lagi lu telah mengecewakan hati gua..

EN.ROBOT berkata...

adakah gua sudah ditendang...?
:'(

Fhad Boulala berkata...

weh betol la kate lu.. wa kadang2 bace entry wa yg lame2 coz time tu polower wa skit je.. komen pun 2-3 kerat.. name pun baru nak idop.. hahaha.. tol cakap lumut.. hati org susah kite nak puaskan.. aku pun x sabar ni nak g genting jumpe ko, ko dan korng sume... hahaha

Azalina M.Salleh berkata...

aku tak kira nk buzzz gak...

Farhana berkata...

Pergghhh... Memang dasat skang ni lu ek oranglidi.. Ko tak lidi dah, dah gemuk dah kot skang sbb rmai pminat.. Hehehe.. ;p

Ku juge mau jadi yang sedang2 aje.. Lelaki kan suke yg bese2 jek kan??? Muahaha.. ;)

Koyuki berkata...

malu gua nak komen
sebab nama gua takde kat situ
gua rasa macam pungguk di dahan kelapa
gua malu sebab gua bukan penagih tegar blog lu

T.T

puspawarna berkata...

alamak...x smpt ag nk bce entri lme2...
huhuhu...

siti murni berkata...

huhu...agree dgn koyuki tu..i blogger sekejap ade..skejap takde..i follow..bila free baca..bila rasa nk komen..komen je..

zatiesiska abdul rahman berkata...

heh name wa ade lah
okla wa x tutup blog
kang tak pasal2 menerima lempangan lu

A+z+i+E = AziE berkata...

ko mmg kan... saje jek wat entri terkenang2 ni... tacing dowh... =P

irda zahari berkata...

aku pun rase blog ko best, oranglidi. hehe~ teruskn berblog :D

Wanie-san berkata...

kagum..*sambil mengelipkan mata 5kali 1saat..*

ezzati berkata...

I baru follow kot..:)

mukasurat17 berkata...

i baru follow kot..:)
(tiru ezzati..hehe)

Razman berkata...

lu xsebot nama wa...wa nak flag blog lu ni..hahaha..awl2 dlu lu lg rjin update..skrg dh kurang sket update..bz kah?

kakimaukah berkata...

mcm2 la lu ni lidi..bawak2 besabar...

GhOsToNe berkata...

suke ngn pantun ithu!

I n n z berkata...

elo2
lame x komen kat sini
sibuk plak
haha !
(alasan je tuh)

berblogging la dengan bijak ! :D

Fatt Chin Choy berkata...

payah ramai follower
aku dah rasa
takut ada yg terasa kita tak sempat singgah ker
kemudian dilabel sombong plak
huhu

malang jadi org yg banyak follower

++ a d a ++ berkata...

hoih..gua pon follower jgk la... :D

oranglidi berkata...

dahtu sape nak tulung jawap komen2 kat sini?

pisey berkata...

tp ade org tu korek2 entri lama2 aku.cemane?hahahahahah.

ak nk komen dr td.pastu blog sape ntah ade lagu kasi hang lptop ak ni.aha.

lmbt cket.
nk tido suda.uhuh.mls update arini.bls emel si ain je keje.cau2.

cik EPAL berkata...

daun selasih pokok pinang,
pokok pinang ade ke duri?
kalau lu nak kena tendang,
tendanglah diri lu sendiri.


cantik pantun ni...hahaha...
ramai follower susah nak hidup sebenarnya...sebab lagi ramai yang memerhati tindak tanduk kita...so..jadi biasa biasa lagi bagus dan lagi best :)

Tanpa Nama berkata...

gua ada je.
silent reader (walhal tak baca pun)

nk kawen?gua lempang kang.
jatuh saham gua macam ni.

gua antara polower lu yg terawal kan.
memula dulu gua ingat lu ni takde masa depan dlm dunia blog.hahaha

-dude-

.rafiq. berkata...

ingat lagi kakijalan tu? haha. aku pun dah lupa nama pena tu. ceh ceh nama pena tah mana datang nya. sekarang aku dah betul. nama pun dah betul.heheh

chokio_nia berkata...

btol gak ape ko ckp..tp da cte ko sempoi..sape tak ske bace??len kali cbe wat entri gedik..btw..laki kat blog aku tu, bukan pelakon cte ketika cinta bertasbih la..die org mesia..haha..ko mang wat aku glak je..

gagap berkata...

gua baru jumpa blog lu..terpaksala gua cari satu hari suntuk nak abis baca semua blog lu.huhu.

nice!

Anis berkata...

wawa , ko x penat ke ramai follower .
nak singgah menyinggah lagi ??

tbe2 anis ter pk , apakah sejarah nya
anis yang mencari2 tuh ??
asal tmencari2 ehh ?