Ahad, 13 Disember 2009

Rukhsah Dalam Bercinta.

Ade sape-sape tahu rukhsah dalam bercinta? Tolong beritahu sikit. Wa nak buat buku motibasi. Tajuk dia 'Rukhsah dalam Bercinta.'.

Hari tu wa nyaris-nyaris jugak buat buku tajuk 'Rukhsah dalam Solat', tapi tak de TAULIAH la pulak.

Contoh rukhsah yang wa boleh bagi adalah seperti berikut:

>pakwe boleh mencari makwe 'spare'
>makwe boleh pergi main tunggang kuda depan shoping kompleks dengan kawan-kawan sekelas beliau
>makwe boleh memakai perfume yang disukai diri sendiri.

Sila beri idea sekreatif mungkin. Hahaha. Nanti wa quote kata-kata lu.

Hahahah..

psst: Rukhsah = kelonggaran. Mungkin? Ke ada makna lain brader & sis yang blajar bahasa dan nahu arab?

psst berfakta penting! :
Taman Rashidah Utama bertempat di Terengganu (Marang) , manakala Taman Astakona di Melaka Darul Khusus (Ke xde darul?). Kesimpulannya, kumpulan Rockers kapak dah lama mengalun-alun tentang bercuti-cuti di dalam Malaysia. Cinta Pantai Merdeka (Tropika) dan Cinta Bandar Tasik Selatan (Olan) contohnya.

36 ulasan:

LORD ZARA 札拉 berkata...

Gua pun takde tauliah bab camni sebab gua takde teman istimewa~

Gua cuma ada tauliah dalam membuat bom kimia sahaja~
Boleh tak?

jane berkata...

ko ckp psl apa ni??'
tak paham..haha

Akmar Anuar berkata...

kejap. DARUL KHUSUS tu utk negeri sembilan la wawa..ape la ko ni tuka2 lak..isk..isk..

hmm...kelonggaran dalam bercinta? adakah cth nye dari perlu berjumpa berkepit setiap hari, jadikan dia berjumpa tanpa berkepit setiap bulan? jangan kelonggaran bercinta tu sampaikan buat benda2 yang orang kawen buat lak..alahai =s

Wanie-san berkata...

mencuba utk memberi pdgn wpon kekeringan aidia..

rukhsah?nasib bukan mee ruski..bleh suruh pakwe cari laen klu die merase kan diri kita tidak
yg t'baek buatnye..bgitu juga sebaliknya...
bleh kah pandangan seperti i2?

sue chan.com berkata...

saya stuju dgn Wanie-san..

Sharinginfoz berkata...

yalah kelonggaran bercinta.. apa ya??????

fadh berkata...

rukhsah dalam bercinte ye...
selain pakwe, makwe juge bley carik spare sesuke hati beliau... huhu~
ha lagi satu!!!
bile gi dating, duet wa duet wa..
duet lu duet wa jugak!!!

Koyuki berkata...

gua tatau
sebab gua bukan pakar macam william seksipear

tapi gua boleh cuba

boifren boleh pegang gitar gua, tapi bukan tangan gua.aiseh.Lu jangan kopi neh. Malu kat orang kampung

Farhana berkata...

Wehhh.. Dlam cinte pn blh rukhsah2, diskaun2 kaaa??? Dasat arr lu.. Quote ape ek sodappp.. Semaken bnyk rukhsah dlam brcinte smakin nekmat sbuah pekahwenan.. Hoho.. Boley gitu? ;p

Hahaha.. Good one.. Hidup rock kapak.. Patahnya Sayap Malam satuuuu!!!!

mukasurat17 berkata...

melaka bandaraya bersejarah lah bai. aku cepuk gak ko kang..salah tulis name negeri aku. *emo2*
hahhaha

notso_violet : seindah bunga seri pagi berkata...

rukhsah bercinta ya...jap pk2..

weh bukan bercinta tuh lepas kawen je ke boleh?:p
kte xtau la x penah bercinta sebab belum kawen lg ahaha boleh tak?

BuLaN iTu aKu berkata...

pakwe buleh tolong carikan pakwe baru untuk awek dia setiap bulan

Noorlaila Mohamed Nor berkata...

pakwe kena redha bila makwe pasang spare
lebih2 kurang la

.rafiq. berkata...

haha pepandai je bagi rukhsah tu.

dekat seremban pun ada taman rashidah utama tau.

cik naJwaa berkata...

pnh tgk kat negeri sembilan pun ada taman rashidah utama tauuu. *bangge2* :D

chokio_nia berkata...

yg 1st tu no3...hahaha..yg 2nd n third tu okay..hahaha...tadelah..ruksah eh??aku rase, janji masing2 tau batas dah le..ne menjawab ke persoalan??tibai ajelah

FatinZol berkata...

rukhsah : makwe leh bawak kekasih gelap gelita dia time dating skali ngn pakwe btol dia...

Replay berkata...

ehh..sy dah privatekan blog.kalau nak baca bg email ek

sharamli berkata...

eh..kal0 pas kawen leh guna lagik x rukhsah2 ni...

Farihah Ahmad berkata...

mak we di-rukhsah-kan xyah beli apa2. Suma pakwe yg sponsor~

~enon89~ berkata...

haha..
wa xde idea la beb..
sori la xleh nk menyumbang..

misz benida berkata...

kelonggaran dlm bcinta??
hmmm...men kayu 4??blh x?

al-lavendari berkata...

tiada rukhsah bercinta dengan shahrukhkhan sbb dia dah kawin !

JMR berkata...

rukhsah ye..apa kata laki leh jamak kuar ngn gf&scandal skaligus..memudahkan dan menjimatkan kannnn?:-p

ct odah berkata...

o.lidi melaka tado darul2 ni...ni leh mndtgkan kemarahan aku nih..hehhehe...wa ank jati mlk beb..hoho

~0~ berkata...

aku xreti n xpaham

cik CumeY berkata...

hehehe...

oranglidi...takde idea lah..banyak yang bole rukhsah..

yang ptg..give n take kan?
hihii

[z@ck] berkata...

cepat buat..
nnti ak nk baca..
ahahaha

helena's berkata...

takbuleh kot ade rukhsah dalam bercinta.huhu

Razman berkata...

"boleh curang sekali sekala"

rukhsah gak tu...haha

Fifa berkata...

Jage2 weyh..karg blog ko kna ban. Haha

YobSumo berkata...

boyfriend boleh cakap I love you hanya kalau wanita kasi kiss dekat pipi. boleh?

tak boleh. dosa.

YobSumo berkata...

tukar tukar.

kalau lelaki buat taik, perempuan boleh kasi peluang ke2. Sebab lelaki boleh kawin 4 kalau mampu.

kalau perempuan buat taik, lelaki kena carik lain sebab sah tak boleh jadi calon isteri. Boleh pulak curang2.

Jard The Great berkata...

rukshah dlm berblog ade tak? eehehehe

puspawarna berkata...

errmmmm...
mntak2 lerr ade erk jard the great...

jurukopi berkata...

keh keh.