Rabu, 23 Disember 2009

APDETED:: Blog? No more.

PSST: Disebabkan terlalu ramai dah kenal wa, wa nak tutup blog.. kecuali kalau dapat undian tidak menutup blog daripada SUKI.. heheheehehe..


Suki ada dua henset. Satu untuk wa. Tengah download melalui blu tuss lagu Kesunyian gamaknya..kepada yang rapat dengan Suki, sila kirim salam dan mintak beliau buzz henset wa.

______________________________________________________

Salam keceriaan.. Harap masing-masing sudah makan. Wa rasa nak makan jeruk kelubi dan ikan todak masin.. 2-3 hari ni wa tengah sakit. Batuk dan selsema. Gejala jatuh hati barangkali (bukan dengan Jen , dengan wanitalah)..

Wa tak tahu lah nak menulis pasal apa.. Hari ini wa masih di perantauan.. (Bunyi hingus mengiringi tulisan)

Kita bloger dihubungkan melalui tulisan..
Rupa dan harta bukan ukuran..
Dengan itu, adanya segelintir yang menterjemahkan blog dengan mengadakan pertemuan...
Well dan!
-oranglidi-

_____________________________________________

Pasal GENTING? Memang celaka... Sorang-sorang dah macam apa perangai. Wa mengutamakan sikap berdiam diri je.. Ya lah, berdiam diri itu mencetuskan evolusi Astakona..

wa nak menjawap persoalan sikit kat blog Jen. HAHAHAHHA!!

Pasal apa wa sembang dengan Maira masa awal2? Pasal dia sorang2 masa tu. Jangan jeles sangat. Takkan wa nak cakap sorang sorang.

Pasal makan roti canai tak basuh tangan tu jangan bising2 sangat. Sebenarnya wa x jumpa sinki la. (cis)

Pasal apa wa kena singkir time main Polar Bear? Pasal wa tak paham awalnya game tu. Hihihi.. Muka blur..

Pasal tak makan time kat KFC tu, wa kenyangla.. sebab dah makan kerupuk goreng di balai polis.

Pasal SPM? wa memang x ambik SPM.

Pasal apa wa cakap Lumut sombong? hahaha.. Jangan terasa Lumut. Wa saje je cakap macamtu, nak bagi lu ingat wa sampai bila2.. dahla tampor bahu wa. sakit wooooo!! (Sebenarnya nak baca sajak JIWA PETROL untuk lu.. tapi x print pulak.)

Pasal apa pakai kain pelikat time jumpa dalam bilik pompuan? Wa memang suka corak kain pelikat. Kampung katakan... (SAPA ADA GAMBAR masa WA PAKAI KAIN PELIKAT?)

Pasal lagu kesunyian? hahahahaahhahhaah.. ntah. angin timur barangkali..


Lu tengah layan lagu kesunyian?

Pasal apa makan KFC time orang beri ucapan ? Dahtu KFC terhidang disitu.. hehehee.. Sape punya? mintak halalkan. hahhahaa.

Kenapa wa bawak 15 ringgit je? Hahahahahahaha.. wa memang xde duit. miskin dan kedana..

Pasal apa wa suka tegur Suki? sebab dia kalau nampak wa mesti dia senyum. SUKI, LU BILA NAK BUAT BLOG?

Pasal apa wa makan nasik claypot dengan tangan? sebab ianya mengancam.. cilakak.

SORI SI KOSONG, WA AMBIK YONG TAU FU YANG JEN BAGI LU. HAHAHAH!!

Pasal apa wa kasi sajak pasal Jen? Pasal dia sekepala dengan wa. Ya la, tajuknya Pelangi petang macam best.. xde idea nak bagi nama apa. HAHAHA.. (kang wa cerita pasal taik idung baru tau.). Woi, sabun FIFFY WA MAANNAAAAA!!!??
__________________________________________
SAJAK PELANGI PETANG:

Oh Jen,
Perkenalan umpama air dihujung kali,
Deras tak berhenti,
Jumpa denganmu pertama kali,
Membawa terus ke mimpi,
Tapi...
Ada sifatmu yang ku tak puas hati,
Ko pikirlah sendiri.. (subjek: taik idung)
_________________________________________

Bila dah pulang, kat KL sentral tu wa memang sengaja x nak ucap selamat tinggal. Wa blah begitu sahaja. Mungkin nampak kurang ajar. Hahahah.. tapi wa tak sanggup sebenarnya. hahahah.

Takde gambar? memang xde.. seperti kata FADH, wa bawak kamera mainan je. Heheheheh...

CERITA PASAL GENTING LAIN-LAIN, LU BOLEH KLIK DI SINI:

-JEN> ENTRI KHAS PASAL ORANGLIDI SEORANG.. celakak! dahla panjang!


-FADH> cerita pasal semua orang secara DETAIL!!!


-MR CHENTA> CERITA LENGKAP AKTIBITI


-CLAN KATIL BILIK HUJUNG: SI KOSONG


FORUM BLOGER TEGAR YANG DILANCARKAN. > kalau ada gathering lagi, lu nak join, lu klik la sini


GAMBAR GAMBAR SUMPAH MENARIK, LU KLIK DEKAT FLICKR BRADER SHAZRUL NI





QUOTE NASIHAT UNTUK WA.. ok la , lepas ni wa berubah..

"* well mamat ni ade style dan kemachoan tersendiri.. mungkin ade yg kate mamat ni saiko.. tapi bg aku kalo die xde mmg kat genting x happening. Orang lidi umpama Maskot kami di Genting, gler lawak time Jen cite die dgr lagu dari earfon yg x attach pada mane2 lubang selain lubang telinge die.. dan die terlayan lagu " kesunyian" mmg haram jadah btol wat lawak. sakit perot aku! time malam sesi ucapan tiap seorng, mamat ni selamber ratah KFC sebanyak 5 ketol kat belakang sambil pakai kain Pelikat. ko mmg Hidup lah Org LIdi.. ble ko nak update blog ko? ke camera ko bawak tu mainan je? 1st time jumpe mamat ni!"
-Ahmad Fadh, Penganjur-

"*dah la mamat ni g genting bawak 15 inggit je..haha ..ade duit kat bank..tp xnak cucuk..yang peliknye,bertahan sampai balik.."
-Syed Muhammad , Jen-

"aku ase org lidi tuh mang saiko ler....
ingt lagi mase balik tgu bas tuh..diew suh ktorg posing diew nk amik gmbar ktorg reramai...
da siap2 ktorg posing baik punyer,,tetibe die tnya..asal seme pandang kat aku nih....??
ktorg pon ckp ah..tp ko suh posing...dah ko p angkat camera ko cm nk amik photo ktorg tuh asal..
Dah tuh die jawap..oh ekkk.aku ade suh korang posing ek tadi..ok3…aku amik amik gmbar korang..

Gilew ler orang lidi. Mang saiko ler…"
-ALEEN, bakal isteri seseorang-

"oranglidi memang 'rare'.. mcm bangsat..nyesal aku kesian kat die..patotnye kita bunuh dia awl2 kat kl sentral tu..haha"
-RAZMAN, blues clues..

"betul kata orang lidi, semua orang ada masalah.
sajak pelangi petang yang dia bacakan malam tu.
rasanya xkan ada blogger2 lain akan lupa.
sebab serius menusuk jiwa kelakar aku.jiwa kelakar kami."
-Si KOSONG yang tak kosong-


"org lidi 2 mmg lawak glew bangang!
aku xthn gelak yg die lupe basuh tgn mkn roti canai 2!
die mmg best doh!lawak sial!"
-SUFI, bloger wa baru kenal


"anyway mmg best cerita,
lg2 part earfon tipu tu,
rasa nyer aku nmpk..=)

ahh org lidi mmg best..~"
-MAIRA.

"haa psl org lidi aku ingt lg die la org 1st tegur aku masa otw ke mamak

die mmg paaaling klakar!"
-MAIRA SEKALI LAGI. HEEHEHE.. CIS.

"lain kali pi mana2 event
jemput dia
wajib
wakakakaka"
-mr CHENTA, HHEHEHEHE..

"dahlah suruh aku dunlod lagu kesunyian dekat Lembaga Peperiksaan. huh semangat."- -YOBSUMO, Hensem a lu brader.

"wakaakka
aku tak nafikan dia memang lawak nam mampus"
-ah Fatt

"wanie sorang je sempat bluetooth lagu kesunyian ms naik skyway dgn oranglidi.."
-WANIE yang duduk sebelah wa. hehehehe

"hang ngan orang lidi mmg gandingan mantap,tak larat nak gelak tgk ampa dua"
- SHAZRUL machoooo

"ok aku suke org lidi.
die lawak nak mati."
-LUMUT

56 ulasan:

syed mohamed bin syed hassan (jen) berkata...

wakakakakakakakakakakaka awakakakakakakakakaka wakakakakakakak wakakakakkakaka

syed mohamed bin syed hassan (jen) berkata...

syg 1st!!tq hubby...mmmuuuaaahhh....

aku bace ayat ko ngan teliti!!mmg aku menikmatinya sungguh2..n setiap perkataan aku gelak!!!!

aku rindu ko nak mampos!!

tolong lah mati.

wakkakaka...aku xtau nak kate ape..rase nak bace skali lagi pon ade.hahaha...miss u syg.muah.
simpan leklok BOXER yg i kasi u sebagai kenangan..

er...

syed mohamed bin syed hassan (jen) berkata...

balas lah komen cni natang...xpayah nak tggu entry next..aku bahang jumbol kang.

Fatt Chin Choy berkata...

cis! aku ingat first!
mintak no fon ko
lupa nak mintak hr tu

Fatt Chin Choy berkata...

eh suki tu memang suka senyum ler
taik lalat dia mengancam kan orang lidi
ko nak suki ker nak mira ni?
ker ko nak dua2 sekali?

Fatt Chin Choy berkata...

oh ya
ada kawan blogger yg asyik tercari2 ko yg sebenar
dah semua post pic ko
jadi ko dah dikenali ramai
sila tutup blog

budak x lepas spm konon
x ada motor konon
takpa2
ko memang best
awek cute jer ko nak layan
kami yang cute ni ko kurang bagi kasih sayang
errr... jen dapat lebih
hahahaha

next time jumpa lagi tau
kita tidur sesama plak

azzaliena suziantie berkata...

hahahaha

Koyuki berkata...

gua nak juga sajak

anak laut berkata...

salam...

nape nak tutup..jangan la..

[z@ck] berkata...

ok..ak jeles skang..
full stop.

~0~ berkata...

aku pun da nak rest jap

ct odah berkata...

hahaha..lawak2...aku tak knal ko pun aku leh gelak bce entry kat jen...ko de bakat smulajadi,,,keep it up!..hahahahah

enuLwanie berkata...

kagum dgn sajak pelangi petang.
idea spontan tp mmg best gila!

walaupun tak kenal OL secara dekat,
tp sbnrnya tgk muka pun dh boleh wt kita gelak.
thanks sbb ceriakan hari2 kami di genting!

intanurulfateha (◡‿◡✿) berkata...

.hahaha bestnye korang
.eh jgn la tutup blog

Mr.Chenta berkata...

eh
suki yang mana satu ni ekh?

aku ada add blog nama suki
tapi dia kata tak pegi
wakakaka

dah salah orang =D

lerrrr...
sinki kat kedai mamak tu sebelah je kot =D
wakakakaka

orang lidi sesuai jadi spy seh
hilang begitu tanpa dikesan
muka tak mudah terpergaruh
wakakakaka

jumpa aku kat mana2
bluetooth lagu kesunyian wei =D

cik CumeY berkata...

hahahahaha...

bab ko tibai yong tau fu kosong tuh memang tak bley blah..hik hik

Azalina M.Salleh berkata...

wei apsal nk tutup blog lak... jangan la wei.. tak sempat lagi kenal ko.. kahkahkah..
wei ko g genting??? bestnya napa tak ajak aku wei...:(

Sharif John berkata...

Still x cam sapa lu... mmg anynomous tegar wakaka

ezzati berkata...

baru nk komen 1st ni..xkan nk tutup dh kot..potong je..xyah tutup..

pemboncengsetia berkata...

cilakak..lu racun wa suh wt blog
lu plak nk ttup
xde sumber inspirasi la wa cmnih...
jgn ttup,ak lepok kang!!

helena's berkata...

nape cikhel tatau pun pasal genting.,cambest jek kan..hehe

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP berkata...

serius dow! seseko cam setan perangai.! hahaha..musti best kan..ehehehe...

happening giler!

ceh,ah fatt tamak! nk komen byk2 pulak..nympah ai..:p

mukasurat17 berkata...

klu dah tutup btau lah ea. bleh aku delete blog ko dr list aku. hahhahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaa

Cik Cookie berkata...

seronok gila koramg berjimba-jimba.
next trip kn ikut.

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ berkata...

gedik r ko nak ttp blog
jgn nak ngengada~
aku geget ko nti

ceri masam manis berkata...

susah menor nak bukak blog ni. berat dengan peminat ha!

hahaha

zatil berkata...

JANGAN TUTUP!! haha.

JMR berkata...

ikan todak masin camne weih???

Fhad Boulala berkata...

hahha.. hidup lagi ko.. razman cakap kat aku ko da kene bunuh kat genting.. cilakak!!!.. weh papepun pasal entry dan cite ko tu gurau2 je bro.. sronok dapat jumpe sume.. next time aku wat lagi.. tapi kat temapt lain lah.. xkan genting lagi!!!

Farhana berkata...

Aiseyyy.. Bnyk da gmbar nengok tak tau gak mane satu orang lidi.. Lidi sgt ker lu ni weh? Ahaks.. ;p

Aku pn turot gelak same.. Hokey2.. Mmg sgt enjoy dn ko mmg sgt lawak.. (mlalui pmbacaan)

~ tak yah ar tutup blog..

mier@merr berkata...

kah kah kah.... da lame aku nak kenal orang lidi neh...

tapi sejak da terbaca kisah2 genting kat blog dak2 len... smangat makin berkobar2..hahha... cam bangkai je perangai...

shazruls berkata...

hahahaha..tak buleh terbayang muka hang,sure nak tergelak...

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

ko ni kan apasal gewdiks sgt nak tutup belog.








































t sula kang ?












haipp. tak yahhhhhhhhhhhhhhh !

Aku Beskot™ berkata...

bley tahan gak pangai ko kn..
kakaka..

YobSumo berkata...

orang lidi, kau belah camtu je, aku tak sempat salam kau, kau tahu. sedih aku ni.

pasni jumpa kau aku nak pelok kau boleh? erk aku harap jen tak kisah.


ini ucapan suki bgtau aku dalam kabel kar time naik Genting "orang lidi tu comel lah, I lioke!"

wa tak tipu punya. harap lu percaya.

Razman berkata...

ko jgn tulis blog dah pasni..ko masuk raja lawak wat lawak live...mcm cilake perangai..hahaha

Jard the Great berkata...

ko bila nk jumpa aku wei?

iyllienaz berkata...

haha..xjumpa ko pon aku da tau ko mmg lawak..mesti best jumpe ko..

Nabil Fizri berkata...

Tutup jer.
keje kt gnting

imHepPie berkata...

mmg ko gile

mamma mia! berkata...

lu mau tempah keranda ka?

Anis berkata...

tak tau nak komen apa .
hahaa

♥chentatiku♥ berkata...

best nye kamu-kamu orang~

syed mohamed bin syed hassan (jen) berkata...

wakaka..weh..aku x puas ati.ko copy komen2 peminat aku.cisss...

mintak tarik balik yg dipertuan.wakakaka

Masy berkata...

memilih pulaaakk nk yg tertentu je komen baru nk terus blogging.. nyampaahhh :p

hBz berkata...

suki msg aku menggunak nombor maxis nya. mengatakan, meluahkan isi hatinya terhadap aku.. shahdu beb. aku terima seadanya. sory beb. gua punya

YobSumo berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
YobSumo berkata...

misteri tak. wa tgh saiko lu ni!

sharamli berkata...

slim rupanya 0rg lidi ni..

hu3

rathiqah azmira rosli berkata...

weh apasal tak hajak aku sekalik


jeles ah

SCHAKEYRA berkata...

panjangnya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oranglidi berkata...

apahal ramai ni? pasar?

oranglidi berkata...

Tunggu internet tahap nak ambik SPM , baru wa jawap!

si kosong berkata...

mmg wak lu la ko ni..hahaha

suki ckp kt yobsumo ko chomel..?
cis..cis..dan cis lagi skali.

oranglidi berkata...

jen,
-ada jugak kena parkinson kang.
-bile masa lu bagi boxer?

fatt,
-haha.. wa dah bagi o
-taik lalat suki? ada ke?
-ok la. wa tutup la lpas ni. hehe.
-malas tidur dgn lu. nanti kena gigit.

azza,
-apa ha ha? cis,

koyu,
-ok2! wa buatkan nanti!

anak laut,
-trimas sudi singgah. tutupla ..

zack,
-xyah lo jeles2..

o,
-rest? kit kat ade?

ct odah,
-bakat semulajadi? apa itu?

enulwanie,
-hahaaa.. spontan ke?
-tgk muka pun gelak? cis.

intan,
-hahahaha..

mr.chenta,
-apa raaa.. boleh pulak lu salah orang.
-myspy ok!
-wa dah blue tus aritu kat smua orang.

cikcumeyh,
-hahahahahahah.. nak wat camne. die serba salah je.

azalina,
-eheheh... wa dah ajak semua orang aritu.

brader john,
-wa sndiri pun x kenal diri sndiri. eheheh.

ezzati,
-aiyyooo.

ps,
-aik? dah ade blog pulak?

helena,
-aiyyoo.. tu la. cambest.

kakuna,
-setan pun pandai bertapa.
-hehehe.. ahfatt memang macam itu.

cik kukie,
-JOM ikut lenkali!

oranglidi berkata...

ayu,
-adeh.. sakit nya digigit..

ceri,
-nak kena lempang?

zatil,
-ok2!

fhad,
-sapa kena bunuh? man la kena bunuh dek cinta.
-kat mane lepas ni? wat kat Kolumpur pun orait.

Farhana,
-bagus2. identiti belum terdedah.

mierrr,
-bangkai pun hensem lagi. hehe.

shazruls,
-hhehehe.. jangan la maam tu.

miss lolly,
-cis. nak kena dia ni.

beskot,
-perangai apa?

yob,
-aik? x sempat salam ke? cis.
-WA AMBIK SERIUS TERHADAP UCAPAN SUKI ITU. walaupun lu tipu. hehe

Man,
-raja lawak x best. baek masuk sehati berdansa.

Jard,
-segan la jumpa awak. hehehe.

iyllie,
-jgn jumpa wa. hhehehe.

nabil,
-idea yang bagus.

imheppie,
-er.

mamma,
-nak2! brapa inggit?

Anis,
-wa pun x tau nak komen apa. hehe.

chentatiku,
-best? boleh tahan.

syed,
-oit!

masy,
-lu kan dah ada blook.

hbz,
-cis. wa x percaya sangat.

yob,
-misteri pale otak lu. haha.

shar,
-cis.

rath,
-cis! dah ajak la

schakeyra,
-panjang? apa?