Sabtu, 26 Disember 2009

Sajak Sang Kari-Kari: Khas buat lonely renjer.

Ramai sangat yang dah ada pasangan. Hehehehehe.. rilek2..

Wa? eh, kita? Layanlah sajak sang kari-kari dicipta khas untuk kamu-kamu si'lonely renjer'.. (Takdo idea nak tulih pasal ape. hehehe.)


Dihadapan talam cappati, wa persembahkan....
Sajak Sang kari-kari:

Melalak tak tentu sebab,
angin melanggar, aku tak hirau..
dipijak, diseret, dilibas, di apa lagi?
Karena aku lonely renjer.

Kau mana dengar,
rintihan rumpun ini,
sayup sayup.
"Tolong dan tolong!" ia melolong.
Kuat, tapi hatinya lumat.
Karena dia lonely renjer.

tak layak dicintai?
tak layak disayangi?
tak itu, tak ini.. baruaa..
Karena mereka lonely renjer.

Ziut.. ziut..
ziut.. ziut.. menangis sorang-sorang?
Kadang dicari, kadang dicemari..
mereka pun mereka.
Usah fikir sangat..
Karena awak, masih lonely ranger.

Ingat, kita makhluk BerTuhan.

cukuplah empat perenggan. Banyak-banyak kang, muntah pulak. hehehee. Buat lonely renjer yang masih mencari renjer pink atau warna-warni, rilek2 je. Wa pun main hoki dulu. Siap ambik ERT untuk subjek kemahiran hidup..

"kalau belum bersedia untuk jatuh cinta.jangan cuba."
-OrangLumut-

psst: Bagi yang tak paham, jangan risau, wa yang menulis ni lagilah tak paham. Dah-dah, wa nak pegi dating dengan Lumut pulak. Jen dan CC, Man dan Azza.. makan dalam sungguh.

37 ulasan:

enuLwanie berkata...

aku pun nak dating gak.
tapi sape yg nak dating dgn aku?
so, aku lah lonely-pinky-ranger!

jane berkata...

ko knapa lidi???
hahahaha

Farihah Ahmad berkata...

Kita xtaw la bila kita da sedia...

arryani berkata...

Lu nk dating ke...
hape ke...
jgn lupa bawak payung wei..
ni dh nk ujan nih..
kang tak pasal2, lari2 tengah ujan la plak..
trus jadik nustan..

Razman berkata...

haha..ayt last mcm cilake..wa n jen rmabat sorg 1..lu rembat maira n suki sekaligus pe cte? skrg dgr cte nk kaco line wa la rembat lumut..tamak btol lu kan..

Mr.Chenta berkata...

eh
ko sapa nak dating ngan Lumut? =P

mwahahahaha

dgr je la lagu kesunyian =P

marini rafar berkata...

sajak sang kari-kari? lapar lak rasanya.

miSs s!v berkata...

pegi la dating dgn ahfatt.
dia sunyi~
:D

zaradgreat berkata...

hak hak hak
lonely takpe..
kawan banyak..
hahahahahahahha

helena's berkata...

bestnyeee...

[z@ck] berkata...

betul..
kalau belum bersedia untuk jatuh cinta..jgn cuba..diri sendiri yang merana nnt

bantal busuk berkata...

tumpang tido jap

Anis berkata...

setuju ngan lumut .
haha

YobSumo berkata...

wa suka lu.

lu straight.

mamma mia! berkata...

tak paham la sengal. tah hape2

weh gile byk dwet ko hari2 blogger gathering? jeles pun ade gak ni

sharamli berkata...

baby c0mel p0n xnangeh ziut2 macam tu...
sedut hingus ke ap tu?

{lumut} berkata...

bace tajuk ko je aku dah sentap.
aku serious ni aku tak main2.
nnt aku cte kenape.
sbb xde sape tau nape aku sentap bace tajuk puisi ni.
n aku sgt suke puisi ni.
serious lagi sekali.

lonely ranger?
bukan hina pon...
ko rilek je.
aku selalu sokong kau kan dari dulu.
cume bezanya aku sokong dari jauh.

beb,
5 hari lagi aku nak blah dr malaysia..
aku sgt lah tak berperasaan.
tp ini perjuangan.
ko pon kene truskan perjuangan.
take care.

lg 1 pesal lak oranglumut??
wakakaka..hampagas betul.

rathiqah azmira rosli berkata...

hati i dah jatuh tergolek golek la dekat u lidi


camno ni?

zatil berkata...

erk. ape kaitan hoki ngan ERT kemahiran hidup??! warkh tensen aku baca blog kau. hahaha,

Farhana berkata...

Hohoho.. Ni mst kes kapel razman ni ek? Ahaks.. Fofular satu malaysia dah ni.. Auwww.. Ku lone rejer ni jugak yg jeles.. Hahaha.. ;p

Hope sume ade happy ending mcm dlm drama hindustan.. Hak hak..

cik EPAL berkata...

jangan jatuh tangga sudah la :D

Jard The Great berkata...

ehehe... oranglidi....... ko da jatuh chenta dgn lumut ke?

si kosong berkata...

ko mmg wak lu la orang lidi..best sajak kau sang kari-kari kau tu

kakimaukah berkata...

perenggan baruaa tu aku paling suke...
da elok2 jiwang...skali lu gne bad words daa....

hisham berkata...

salam...aku x reti la nk ulas,,,hehe..

oranglidi berkata...

enulwanie,
-fhad kim salam
-xyah dating pun.. dating2 ni cara lama. hehe
-lu pinky? apahal wa pakai baju seragam hitam?

jane,
-cis. wa pun x tau. wa merungkai orang lain punya pikiran je.

farihah,
-hihihi.. cuber tanye parent.

arr,
-aiyyoo.. dating apa pulak ni.
-lari tengah hujan la hensem weh.

man,
-ayat last khas buat lu. cis.
-wa x rembat wo. wa ranjer.
-ala, lumut bukan hak lu pun. hehe.

mrChinta,
-=.=// cis.
-lagu kesunyian tu wa reka untuk lu. hehehe.

marini,
-KNAPE WA X BOLEH BUKAK BLOG LU WEEHHH.. TULUNG3!
-WA NAK BACA APA JADI KAT PEMUDA ZUHUD TU. HEHE.
-lu lapar? hehehe.. makan la eskem guring..

mis siv aka amalina,
-cis. x best.

ZARA,
-hak hak hak.
-berkawan biar berjuta, berkawen biar 1.. eh..

helena,
-mana? mana? mana best? biuti and de best?

zack,
-lu memang pandai bab2 ni. wa saje je nak try lu. hehe

banTal,
-sapa lu ya? macam penah dengar...

Anis,
-wa stuju dengan luuu

Yob,
-lu pegi mana? menyepi plak dah..
-apa yang straight? cilakak.

mamma,
-wa kan dah kata, wa lagi la x paham.
-duit boleh dicari, kawan x boleh dikari.

sharamli,
-aiyyoo.. trimas sbab lu komen pasal tu. hehehe..
-sedap x bunyi ziut2?
-bunyi dia teresak la.

lumut,
-panjang jugak komen ni. hehe.
-tajuk wa pun sentap bila baca sendiri. hehe.
-cite kat serembban! wa nak men batu semban sampai lebam.
-hehe. sokongan padu!
-ok2, wa sokong lu!
-oranglumut? adeh. salah type ke?

rat,
- =.="
-jangan men2, kang ada wat rombongan kat umah lu.

zatil minat hujan,
-er... HAHAHAH! bagus2! wa pun x perasan benda tu.
-jangan tensen wehh.. kang pening. jom makan pil nadol.

Farhana,
-HAHAHA.. bukan pasal tu la.
-lu lone renjer jugak?
-happy ending tu mengarut je.

cik EPal o cik Epal.. nak duit. hehehe.
-adoi. wa baru jatuh tadi. lu nak angkat?

JARD,
-ni dari mana pulak desas desus ni?

si Kusung,
-wak lu tu menda? simpan selipar lu elok2. wa rasa nak mencuri ni.
-sajak2 lu lagi macho la.. wa punya macam cilakak je.

kaki,
-hahahahaah!!!
-kita sekepala! wa pun suka part barua tu, hehehehehe.
-bukan bad word oooo.. tu kata2 kejutan. hehehe.

hisham,
-wa sendiri pun x mengulas sukan. apatah lagi lu kan? kan?

.millalara. berkata...

ziut..ziut..ziut..
sound efek apakah? huu~

si kosong berkata...

cis..kalau selipar wa ilang.wa cari lu~~

pemboncengsetia berkata...

aih..ko curang ngn aku k orangidi weh...

~0~ berkata...

lu lonely ranger ke??

Fatt Chin Choy berkata...

aku ler si lonely renjer tu

anN berkata...

hye! plz vote me kat

http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

no.3 ANNURAIN

tq!

oranglidi berkata...

milla lara,
-ziut la modern sikit kan? hehehee

sikusung,
-ow yeahh. hahaha

pembuncing,
-cis.. ni apahal ni?

0,
-ofkos

fatt,
-jom buat persatuan!

ann
-ok2!! lawa gambar lu. heheheh

o

syed mohamed bin syed hassan (jen) berkata...

nak kete ko ngan lumut la???

makan dalam.haha

.rafiq. berkata...

lu bila nak berdating ngan wa?

seroja jingga berkata...

wahai orang lidi yang sangat kurus..
sorry wa lambat datang sini..wa kene angin kus kus lah..lu dating kah? fuyoo...dating ngan lumut tuh

oranglidi berkata...

syed mohamed bin syed hassan,
-kate ape? kete?
-xboleh weh kata wa dgn dia.

rafiq,
-bila larut malam?
-cis. aritu wa ajak jumpa dungun wat2 xnak! hehe.

seruja jingga
-lu kurus kan?
-lambat xpe, asal selamat.
-kus semangat.
-dating menda?